26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » JKP pēc iekļūšanas Saeimā atvērti sarunām ar ikvienu politisko spēku, izņemot Saskaņa
JKP pēc iekļūšanas Saeimā atvērti sarunām ar ikvienu politisko spēku, izņemot Saskaņa
Autors: Labdien.lv / 30. jūlijs 2018, 11:05
Jaunā konservatīvā partija (JKP) intervijā Latvijas Radio paziņojusi, ka, iekļūstot 13. Saeimā, runātu ar ikvienu politisko spēku par jaunās valdības izveidi, izņemot prokremlisko “Saskaņu”. Tā apgalvojis JKP līderis un premjera amata kandidāts Jānis Bordāns.


Bordāns arī atgādināja, ka JKP nākamajā Saeimā cer iegūt 20 līdz 40 vietas. Viņš to sauc par reālistisku skaitu, esot pārliecināts, ka saskaņā ar pašas veiktas aptaujas rezultātiem partijai esot 10% vēlētāju atbalsts, taču tas būs lielāks, ņemot vērā to, ka daudzi vēlētāji arvien nav izlēmuši, par ko balsot.

JKP norādījusi savas prioritātes, kas būtu maza valdība, zemi nodokļi un tiesiskuma stiprināšana. Uz jautājumu, ar kādām partijām konservatīvie domā sadarboties, Bordāns norādīja, ka tas tiktu vērtēts atkarībā no JKP vērtību skalas. Zināms, ka JKP vadība iekpriekš izteikusi šaubas par iespējamo sadarbību ar patreizējo koalīcijas partiju Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), bet šobrīd partijas vadītājs atzīst, ka pēc jaunās Saeimas vēlēšanām tomēr būtu gatavs ar ZZS runāt par sadarbību. “Mēs būtu priecīgi, ja valdību būtu iespējams izveidot bez ZZS un “Saskaņas”,” teica Bordāns.

Deviņi no JKP pieteiktajiem 115 deputāta amata kandidātiem šobrīd darbojas Rīgas domē. Bordāns nedomā, ka ar Rīgas domnieku kandidēšana uz Saeimu tiktu pievilti Rīgas vēlētāji, jo viņi balsojuši par JKP piedāvātajām pārmaiņām.” Arī nākamie deviņi cilvēki, kas ienāks Rīgas domē, būs tikpat aktīvi,” vēstīja Bordāns.

JKP ir pirmais politiskais spēks, kas savu deputātu kandidātu sarakstu 13. Saeimas vēlēšanām 6. oktobrī iesniedzis Centrālajā vēlēšanu komisijā. SKDS partiju reitingi rāda, ka JKP atbalsta mazliet mazāk nekā 5% vēlētāju.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats