19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Sabiedrība » Starptautiskie eksperti atraduši galveno kļūdu e-veselības sistēmā
Starptautiskie eksperti atraduši galveno kļūdu e-veselības sistēmā
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 14. maijs 2018, 10:47
Ārvalstu eksperti ir atraduši kļūdu e-veselības sistēmā un pārrakstīs kodu, tādējādi novēršot līdzšinējās problēmas, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” atzina veselības ministre Anda Čakša (ZZS).


Viņa norādīja, ka eksperti atraduši galveno kļūdu vienā no e-veselības moduļiem, kas bremzē visas sistēmas darbību. Pēc viņa sacītā, jau šobrīd tiek darīts viss, lai palēninājuma vairs nebūtu un sistēma darbotos labi.

Ministre gan neatklāja, kādas ir izmaksas sistēmas labošanā, vien norādot, ka darbi tiekot veikti Veselības ministrijas (VM) budžeta ietvaros un ekspertiem par darbu tiekot maksāts pēc stundu likmes. Kļūda būs atrisināta divos mēnešos.

Paralēli VM iestādes skatoties kļūmes ne tikai e-recepšu sistēmā, bet arī vai citās e-veselības apakšsistēmās nav kļūdu.

Jautāta, vai viņa atsaukšoties ģimenes ārstu aicinājumam atvainoties, Čakša atteica, ka nevar gaidīt kaut ko labu no sistēmas, kuras principi bija izstrādāti jau pirms 10 gadiem. Politiķe atvainojos visiem lietotājiem, ka sistēma nav tika laba, kā gribētos.

Kā ziņots, Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) prezidente Sarmīte Veide pagājušajā nedēļā paziņoja, ka ģimenes ārstu pacietība darbā ar e-veselības sistēmu ikdienas trūkumu un traucējumu dēļ zūd, kā rezultātā asociācijas biedri sākuši aicināt organizēt protesta akciju.

Kā zināms, no 2018. gada 1. janvāra Latvijā uzsākta obligāta valsts E-veselības sistēmas lietošana. Tā paredz, ka turpmāk darbnespējas lapu un valsts kompensējamo zāļu recepšu aprite būs tikai elektroniska.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats