26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Nauda, kas rada atkarību
Nauda, kas rada atkarību
Autors: Publicitātes materiāls / 12. marts 2018, 15:29
Par šo tēmu skaļi netiek runāts, jo cilvēki kaunas par šo problēmu un to noklusē. Tiesa gan, sākumā viss nav tik ļauni, tādēļ tas netiek ne slēpts, ne noklusēts, tomēr tad, kad nokļūstam cietēja lomā, pie kā vainojams nav neviens cits kā mēs paši, mēs pēkšņi par to izvairāmies runāts. Tomēr par to ir jārunā, jo tas, ka par to netiek runāts, nenozīmē, ka tas neeksistē.


Azartspēles, šķiet, nav nekas slikts līdz brīdim, kad no tā sāk ciest ikdienas dzīve. Ar azartspēlēm ir tieši tāpat kā ar narkotikām vai alkoholu. Tas viss sākas vienkārši kā izklaide vai laika kavēklis. Ikdienas dzīvē katram no mums ir savi uztraukumi, bet kad vienā brīdī tas viss tiek aizstāts ar vienu uztraukumu - kur dabūt naudu, lai spēlētu iemīļotās azartspēles, problēmas kļūst nopietna un nenoliedzama. Spēlēm pašām par sevi nav nekādas vainas, un ne jau tajās slēpjas tā problēmas sakne. Problēma ir zaudētās naudas summas un nepārvaramā vēlme iegūt aizvien vairāk. Protams, kādu laiku var aizņemties no ģimenes vai no draugiem, tomēr, ieejot azartā, likmes arvien palielinās, un alga, atdodot parādus, nemaz vairs nav tik liela kāda tā bija sākotnēji. Tas, savukārt, atkal liek spēlēt.

Kad tuvinieki un draugi jau atsakās aizdot naudu, jo ir sapratuši, kādam mērķiem tā tiek izlietota, tad palīgā nāk labākie ātrie kredīti internetā (bästa minilån online snabbt), un vislabākie šādās situācijās ir tie, kurus var dabūt ātri un vienkārši. Ātro kredītu devējiem šie spēlmaņi ir gan labākie draugi, gan ienaidnieki vienlaikus, jo ir laiks, kad aizdevumus tik tiešām var atmaksāt. Un ņemt atkal. Pagarināt. Atdot. Un tā atrasties apburtajā lokā. Bet ilgtermiņā, grozies kā gribi, spēlmaņi paliek zaudētājos. Likmes ir izaugušas tik lielas, ka nav reāla laimesta, ar ko varētu atmaksāt visus parādus. Tas viss, protams, sākas nevainīgi un attīstās tik pakāpeniski, ka lielākā daļa spēlmaņu nemaz nesaprot, kā tādā purvā iestiguši. Lielākā nelaime ir tā, ka pat tad, kad ūdens jau smeļas mutē, spēlmaņi visbiežāk neizprot situācijas nopietnību un vēl aizvien cer iegūt laimestu, kas spētu atrisināt visas radušās problēmas.

Azartspēļu atkarība jāuztver kā slimība, kas mūsdienās, par laimi, ir ārstējama, tomēr visupirms tā ir jāapzinās un jāatzīst tās esamība, bet, kā zināms, jebkurš atkarīgais pa visām varītēm mēģinās citiem ieskaidrot, ka problēma neeksistē, ka problēma ir apkārtesošajos. Spēlmanis slepus turpinās spēlēt, bet vienmēr noliegs acīmredzamo. Tas ir tāpat kā aizņemties aizdevumu bez kredītinformācijas (låna 50000 utan kreditupplysning), un apgalvot, ka aizdevums nav ņemts, tomēr, skaidrs, ka kredītsaistības pastāv. Gadījumā, ja jums ir aizdomas, ka kāds no tuviniekiem vai arī jūs paši atrodaties šīs slimības varā, tad noteikti meklējiet palīdzību pie ģimenes ārsta vai narkologa, kas sniegs jums tālākas norādes ārstēšanā. Lai arī kā, jāatceras, ka tās nav tabletes, kas izārstēs, bet gan paša prāts! Tā kā jebkura atkarība ir vairāk garīga nekā fiziska saslimšana, to nespēs izārstēt medikamenti, bet gan, pirmkārt, morāls darbs ar sevi.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats