26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Bijušās skolas – pieprasīti sociālās aprūpes centri
Bijušās skolas – pieprasīti sociālās aprūpes centri
Autors: Monika Sila / NRA.lv / 17. janvāris 2018, 15:27
Apritējis gads, kopš Daukstu bijušās pamatskolas ēkā ierīkots sociālās aprūpes nams Dzērves, kas ir sociālās aprūpes centra Siltais struktūrvienība. 18. janvārī Dzērvēs ciemosies Gulbenes jauniešu biedrības Dēms pārstāvji, kuri trīs stundas kopā ar centra iemītniekiem spēlēs galda spēles, lasīs un vienkārši aprunāsies. Biedrība iecerējusi regulāri reizi nedēļā rīkot šādas ciemošanās novada sociālās aprūpes iestādēs, informē pašvaldība.


Dzērvēs pašlaik ir 33 klienti, kurus aprūpē 15 darbinieku. Bet Siltajā - sociālajā centrā, kas izveidots bijušās Siltāju pamatskolas vietā Līgo pagastā - pašlaik atrodas 54 klienti, kurus aprūpē 28 darbinieki, stāsta Siltā un Dzērvju vadītāja Inese Lesiņa. «Brīvu vietu mums praktiski nav. Siltajā bija jābūt tikai līdz 50 vietām, taču nepieciešamība spiež salikt vairāk gultas vietu. Nav vienkārši kur izvietot cilvēkus. Un Dzērvēs ir tas pats. Nams paredzēts 32 vietām, bet palaikam klientu ir vairāk. Cilvēku, kuriem nepieciešams sociālās aprūpes pakalpojums, ir daudz. Mēģinām to sakārtot. Mūsu klienti lielākoties ir vecuma pensionāri, kā arī cilvēki ar invaliditāti. Pirmspensijas vecuma cilvēki ar invaliditāti Dzērvēs mums ir četri, bet Siltajā - trīs. Tie lielākoties ir cilvēki ar ļoti smagu invaliditāti,» saka I. Lesiņa. Viņa prognozē, ka pēc sociālās aprūpes iestādes Jaungulbenes alejas izveides bijušās Jaungulbenes profesionālās skolas ēkā arī tur klientu netrūks, bet tur paredzēta vieta 90 klientiem. «Arī no kaimiņu novadiem ik pa brīdim mums zvana un jautā, vai nav brīvu vietu. No Rīgas arī zvana,» saka I. Lesiņa. Jaungulbenes alejas par sociālās aprūpes centru pārbūvēs SIA Sanart par 1 958 287,24 eiro līgumcenu bez PVN, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja publiskotā informācija.

Gulbenes novadā ir vēl viena sociālās aprūpes iestāde, par kuru atbild pašvaldība. Šī iestāde atrodas bijušās Tirzas slimnīcas vietā, tās nosaukums ir Tirza, un tajā ir vieta 24 klientiem. Paredzams, ka nākotnē Tirza mainīs profilu. Tur tiks izveidoti dzīvokļi personām ar viegliem garīgās veselības traucējumiem.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats