26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Lembergs prasa Vējonim skaidrot tā izteikumus par oligarhu sarunām
Lembergs prasa Vējonim skaidrot tā izteikumus par oligarhu sarunām
Autors: BNA / 9. augusts 2017, 10:44
Ventspils mērs Aivars Lembergs nosūtījis vēstuli Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, kurā prasa skaidrot viņa izteikumus par “oligarhu sarunām”.

Kā otrdien preses konferencē informēja Lembergs, viņš 3. augustā ir nosūtījis vēstuli Valsts prezidentam, kurā prasa, vai un par kādām tā sauktajām “oligarhu sarunām” viņam ir jāsniedz skaidrojums sabiedrībai.

Kā zināms, Vējonis ir aicinājis ikvienu “oligarhu sarunās” iesaistīto personu, īpaši amatpersonas, izvērtēt savu loma sarunās un skaidrot sabiedrībai savu rīcību, uzņemoties atbildību.

Ventspils mērs vēlas zināt, vai Vējonis kā vienu no sarunās iesaistītajām amatpersonām vai politiķiem domājis Lembergu, kā arī – par konkrēti kādām sarunām viņam tādā gadījumā jāsniedz skaidrojums sabiedrībai.

Lembergs vēstulē Vējonim norāda, ka viņa rīcībā nav tās informācijas, kāda, acīmredzot, esot pieejama prezidentam, tādēļ Ventspils mērs aicina Vējoni izsniegt viņa rīcībā esošos sarunu ierakstus, lai varētu ar tiem iepazīties un sniegt skaidrojumu. Lembergs uzsver arī to, ka nesaskata par iespējamu skaidrot publikācijas plašsaziņas līdzekļos, par kuru izcelsmi un autentiskumu nav ziņu.

“Dariet man zināmu, vai Jūs esat iepazinies ar pilnīgi visiem operatīvās darbības rezultāta iegūtajiem audio ierakstiem vai tikai selektīvi atlasītiem un kura persona atlasīja Jums iesniedzamos operatīvas darbības rezultātā iegūtos ierakstus,” vēstulē raksta Lembergs.

Visbeidzot Lembergs aicina prezidentu informēt, vai viņa rīcībā ir apliecinājums audioierakstu un to atšifrējuma autentiskumam.

Lembergs norāda, ka, tikai saņemot prasīto informāciju, viņš varēšot izpildīt Vējoņa aicinājumu sniegt sabiedrībai skaidrojumu par savu rīcību, jo publikācijas plašsaziņas līdzekļos, kas satur “nepārbaudītas un, iespējams, prettiesiski iegūtas ziņas”, Lembergs skaidrot neuzskatot par iespējamu.

Vēstules nobeigumā Lembergs uzsver, ka atbildes uz visiem šiem jautājumiem Lembergam esot nepieciešamas arī savu tiesību interešu aizstāvībai, kā arī ziņu sniegšanai tiesībsargājošām iestādēm un paskaidrojumu sniegšanai parlamentārās izmeklēšanas komisijai.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats