02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Sabiedrība » CFLA aicina iedzīvotājus sniegt informāciju par krāpnieciskām darbībām ES fondu īstenošanā
CFLA aicina iedzīvotājus sniegt informāciju par krāpnieciskām darbībām ES fondu īstenošanā
Autors: BNA / 18. oktobris 2016, 10:27
Centrālā finanšu un līgumu aģentūra aicina ikvienu iedzīvotāju būt neiecietīgiem pret krāpnieciskiem gadījumiem ES fondu projektu īstenošanā, kā arī, saņemot šādu informāciju, nekavējoties ziņot gan CFLA, gan tiesībsaizsardzības iestādēm.


Atsaucoties uz publiskajā telpā izskanējušo informāciju par krāpniecisku shēmu plānošanu Eiropas Savienības fondu līdzfinansēto projektu īstenošanā, Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (turpmāk – CFLA) ir vērsusies Valsts policijā ar lūgumu pārbaudīt minēto informāciju.

CFLA aicina ikvienu iedzīvotāju būt neiecietīgiem pret krāpnieciskiem gadījumiem Eiropas Savienības fondu projektu īstenošanā, kā arī, saņemot šādu informāciju, nevilcinoties ziņot CFLA un tiesībaizsardzības iestādēm (Valsts policijai, KNAB, Konkurences padomei, Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldei un Galvenajai muitas pārvaldei – kontakti un iestāžu kompetences norādītas http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/krapsanas-apkarosana). Operatīva informācijas aprite ir būtiska, lai iespējami ātri tiktu identificētas un novērstas šādas krāpnieciskas darbības. Atgādinām, ka gadījumos, kad tiek atklātas šādas krāpnieciskas shēmas vai arī pastāv aizdomas par krāpniecisku shēmu iespējamību, projektam nekavējoties tiek apturēti Eiropas Savienības fondu līdzfinansējuma maksājumi, kā arī krāpnieciskās darbībās iesaistītajiem projekta īstenotājam var tikt liegta iespēja startēt citos Eiropas Savienības fondu līdzfinansētos pasākumos.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats