26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Kalnmeiera reputācija Saeimā neiedragājama
Kalnmeiera reputācija Saeimā neiedragājama
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 24. aprīlis 2015, 12:28
Uz pārvēlēšanu amatā virzītā ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera medību biedri Saeimā pārstāvētajās partijās ir radījuši dažus jautājumus, taču nekas neliecina, ka tie spēs ietekmēt viņa pārvēlēšanu. Viņam ir atbalsts gan valdošajā koalīcijā, gan opozīcijā.

Ar izdevuma Ir starpniecību publiskajā telpā nonākusi informācija, ka Ē. Kalnmeiers vismaz divus gadus pēc kārtas piedalījies īpašā Skonto būve īpašnieku organizētā medību pasākumā, uz kuru tiek uzaicināti ietekmīgi ļaudis, bet par lepnajām medībām un tām sekojošajiem banketiem dalības nauda tiem nav jāmaksā.

Ņemot vērā, ka Skonto būve piedalās Rīgas pils rekonstrukcijā, bet pēc tajā notikušās ugunsnelaimes tika uzsākta izmeklēšana un virzītas apsūdzības, kas Skonto būvi īpaši nav skārušas, un pastāvot reālai iespējai, ka pret to uzsākto kriminālprocesu varētu izbeigt, radies jautājums vai ģenerālprokurora reputācija un sirdsapziņa ir pietiekami tīra, lai turpinātu vadīt Ģenerālprokuratūru.

Jautājumi esot radušies arī Saeimas deputātiem, taču nekas neliecina, ka šis mazais kompromats spēs ietekmēt Ē. Kalnmeiera izredzes atkal tapt ievēlētam. «Viņam ir atbalsts gan koalīcijā, gan opozīcijā,» saka Vienotības Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Tiesa, atbilstoši ierastajai rutīnai pirms ģenerālprokurora pārvēlēšanas Vienotības frakcija E. Kalnmeieru uzaicinās uz savu sēdi, lai uzdotu interesējošos jautājumus. Noteikti būšot arī jautājumi par medībām aizdomīgajā kompānijā.

Saeimas Juridiskās komisijas un Nacionālās apvienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš skaidro, ka atbilstoši pieņemtajai kārtībai Ē. Kalnmeieru uzaicinās gan uz komisijas, gan apvienības frakcijas sēdi.

«Mūsu deputātiem ir vairāki viņiem interesanti jautājumi, domāju, ka tiks prasīts arī par šīm medībām,» saka G. Bērziņš. Viņš gan piebilst, ka līdzšinējā sadarbība ar Ģenerālprokuratūru viņam nav radījusi šaubas, ka Ē. Kalnmeiers nebūtu cienīgs turpināt vadīt Ģenerālprokuratūru.

Aizdomīgajās medībās piedalījies ne tikai Ē. Kalnmeiers, bet arī citi bijušie un esošie valsts dzīvi noteicoši cilvēki, piemēram, bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis un ekspremjers Aigars Kalvītis un pat Valsts prezidents Andris Bērziņš, kā arī tobrīd vēl amatā esošais Valsts prezidenta kancelejas vadītāja vietnieks Ēriks Ozols.

Ģenerālprokurors apstiprinājis, ka piedalījies šajā medību pasākumā «divus, varbūt trīs [gadus]». Vienlaikus viņš apgalvo, ka «īsti nezina, kurš precīzi» ir to organizators, ne arī kurš apmaksājis šīs dzīres muižā. Pats viņš par šo pasākumu neko nekad nav maksājis un neuzskata, ka tas būtu kas slikts.

Taču pēc tam, kad 2013. gadā remontdarbu laikā nodega Rīgas pils, kuras būvdarbos bija iesaistīta Skonto būve, un prokuratūra virzīja apsūdzību šajā lietā, Ē. Kalnmeiers lepnajās medībās vairs neesot piedalījies. Tomēr arī pirms tam apmeklētajos pasākumos par darbu neesot bilsts ne vārda. Turpmāk ģenerālprokurors sola uz būvuzņēmēju rīkotajām medībām vairs nebraukt.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats