01. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Ziedonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Prezidentam padomus dos Ronis
Prezidentam padomus dos Ronis
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 3. septembris 2014, 11:01
Bijušais diplomāts un satiksmes ministrs Aivis Ronis atsācis darbu valsts dienestā, kļūstot par Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomnieku ekonomikas jautājumos ar ievirzi starptautiskajā ekonomikā.


A. Bērziņa preses padomniece Līga Krapāne atgādina, ka prezidentam ekonomikas padomnieks nav bijis jau ilgu laiku, taču šobrīd, īpaši saistībā ar Krievijas noteikto pārtikas preču embargo, jautājums par padomnieka amatu esot ļoti nozīmīgs. «Roņa kungam ir visa nepieciešamā pieredze, lai viņš šo padomnieka amatu ieņemtu,» uzskata L. Krapāne.

Augstajai politikai tuvas personas uzskata, ka pieredzējušais diplomāts šajā amatā nokļuvis tādēļ, lai sagatavotu A. Bērziņu nākamā gada prezidenta vēlēšanām, padarītu viņu tīkamāku sabiedrībai, raksta NRA.lv.

A. Ronis 1991. gadā sāka strādāt diplomātiskajā dienestā, viņš bijis arī Latvijas vēstnieks ASV un NATO, bet 2004. gadā, kad ASV draudēja ar sankcijām vairākām Latvijas bankām, viņš kļuva par LatvijasAmerikas finanšu foruma priekšsēdētāju.

2010. gadā viņš neilgi ieņēma ārlietu ministra amatu, bet 2011. gadā pēc Saeimas ārkārtas vēlēšanām kļuva par bezpartejisku satiksmes ministru. Pie šā amata viņš tika pēc tam, kad satiksmes ministra portfeli savā starpā nespēja sadalīt koalīcijas biedri.

Paužot, ka dažos jautājumos nespēj rast kopēju valodu ne ar koalīciju, ne opozīciju, bet smalkākās nianses neatklājot, no šā amata viņš atkāpās 2013. gadā un kopš tā laika publiskus amatus vairs nav ieņēmis.

Ar iepriekšējo prezidenta padomnieci ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības jautājumos Elīnu Egli uz abpusējās vienošanās pamata darba attiecības pārtrauktas pirms pāris gadiem.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivis Ronis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats