06. maijs, Pirmdiena
Vārda dienas: Didzis, Gaidis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Saraksta numurs var palīdzēt vēlēšanās
Saraksta numurs var palīdzēt vēlēšanās
Autors: Lelde VEINBERGA / NRA.lv / 11. augusts 2014, 11:16
Gaidāmajās 12. Saeimas vēlēšanās 4. oktobrī ar pirmo saraksta numuru startēs politiskā partija Latvijas attīstībai. Kandidāti numuru izlozi raksturo gan kā formalitāti, gan veiksmīgu elementu, lai pievērstu vēlētāju uzmanību.


Piektdien Saeimas nama Sarkanajā zālē pulcējās 12 no 13 politisko partiju pārstāvjiem, lai izlozētu sarakstu numurus 12. Saeimas vēlēšanām. Uz izlozi neieradās pārstāvji no partijas Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām, lai kā pēdējie izvilktu savu saraksta numuru. Partiju pārstāvji numurus izlozēja secībā, kādā iesniedza kandidātu sarakstu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) Ar pirmo kārtas numuru startēs politiskā partija Latvijas attīstībai, ar otro Suverenitāte, savukārt partijai Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām pārējie partiju pārstāvji bija atstājuši trešo kārtas numuru.

«Mūs apmierina izlozētais numurs. Šis ir spēka skaitlis, un patiesībā mēs jutām, ka mums būs šis saraksta numurs,» par iegūto 7. sarakstu NRA.lv teica Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK pārstāve Laura Dabare. L. Dabare ar kolēģi Ēriku Eriksonu uz izlozi ieradās 12. gadsimta lībiešu tautastērpos.

«Domāju, ka šī ir formāla procedūra, bet ceturtais saraksta numurs ir labs, vēl jo vairāk, ka vēlēšanas notiek 4. oktobrī,» Vienotības starta numuru komentēja partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. Uz jautājumu, vai numuri var palīdzēt, gatavojoties vēlēšanām, S. Āboltiņa norādīja, ka vēlētāji izvēli veic pēc politisko spēku paveiktajiem darbiem, nevis saraksta numuriem. «Zaļo un zemnieku savienība varētu izmantot savu 12. sarakstu kā sasaukšanos ar 12. Saeimas vēlēšanām. Mēs visdrīzāk izmantosim saukli 4. oktobrī par ceturto sarakstu,» pieļāva S. Āboltiņa.

***

Sarakstu secība 12. Saeimas vēlēšanās

1. Latvijas attīstībai

2. Suverenitāte

3. Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām

4. Vienotība

5. Izaugsme

6. Vienoti Latvijai

7. Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK

8. Latvijas Reģionu apvienība

9. Jaunā konservatīvā partija

10. Latvijas Krievu savienība

11. Saskaņa

12. Zaļo un zemnieku savienība

13. No sirds Latvijai


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Saeimas vēlēšanas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats