08. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Sākuma lapa » Sabiedrība » Uzņēmēji vēlas Jauno vilni Jūrmalā arī nākamgad
Uzņēmēji vēlas Jauno vilni Jūrmalā arī nākamgad
Autors: Ludmila GLAZUNOVA / NRA.LV / 5. augusts 2014, 10:15
Ārlietu ministra Edgara Rinkēviča drosmīgais lēmums iekļaut melnajā sarakstā vairākus Kremlim lojālus mūziķus, konkursa Jaunais vilnis rīkotāja Igora Krutoja izteikumi par pacietības mēra robežām un citi notikumi ir radījuši augsni baumām, ka 2014. gada Jaunais vilnis varētu būt pēdējais Jūrmalā. Par to, protams, nav sajūsmā Jūrmalas uzņēmēji un ciestu arī Latvijas ekonomika.


Jaunais vilnis – gan pelts, gan slavēts – ir nozīmīgs pasākums, kas visa gada garumā nodrošina Jūrmalas un Latvijas reklāmu Krievijas TV kanālos. Pasākums gan noris tajā laikā, kad ir viskarstākā tūrisma sezona visā Eiropā, kad lielākā daļa cilvēku dodas atvaļinājumos un vasaras ceļojumos.

Cik tieši šis festivāls ienes Jūrmalai un cik valstij kopumā, šādu aprēķinu ir visai daudz, un parasti tie radikāli atšķiras. Piemēram, pērn Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis izteicās, ka Jaunais vilnis ienesot apmēram 10–14 miljonus latu (14–20 miljonus eiro), kas nenonākot gan Jūrmalas kasē, bet arī caur nodokļiem valsts budžetā. Tāpat festivāls nesot arī jaunas iespējas uzņēmējiem, palielinās darba vietu skaits. Vārdu sakot, materiāli ieguvēji ir visi – gan jūrmalnieki, gan Latvijas iedzīvotāji.

Jūrmala noteikti zaudētu, ja aizietu Jaunais vilnis, turklāt ne tikai Jūrmala, bet visa Latvija, uzskata Jūrmalas domes Tūrisma nodaļas vadītāja Gunta Ušpele. «Ja raugāmies uz tūrisma mītņu sektoru, tad noslogojums būtu nodrošināts, bet ja raugāmies uz to, ko valsts varētu zaudēt, domāju, ka daudzi uzņēmēji, piemēram, transporta sektors, dārgie boutique veikali, lidosta ar privāto lidmašīnu uzņemšanu, restorāni un skaistumkopšanas saloni varētu vairs nesaņemt tādu peļņu kā festivāla laikā, kas saistīts gan ar tiem, kas uzstājas, gan apmeklē festivālu,» NRA.lv norāda G. Ušpele.

Lai gan viesnīcas par piepildījumu vasaras laikā sūdzēties nevar, tomēr tas būtu milzīgs zaudējums arī šim uzņēmējdarbības sektoram. «Kā visām Jūrmalas viesnīcām, festivāla Jaunais vilnis norises laiks ir vispieprasītākais un visienesīgākais periods. Gan Jaunais vilnis, gan citi pasākumi, kas tiek rīkoti Jūrmalā, protams, vērtējami ļoti pozitīvi. Tie ne tikai veicina uzņēmējdarbības attīstību pilsētā, bet arī popularizē kūrortpilsētu ārzemju un vietējo tūristu vidū. Domājams, ka festivāla potenciālā aiziešana no Jūrmalas būtiski ietekmētu pilsētas tūrisma nozari,» Neatkarīgajai pauž daudzu mūziķu iemīļotās viesnīcas Baltic Beach hotel mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Jeļena Gavrilova.

Jaunais vilnis pozitīvi ietekmē apkalpojošo jomu, taču šajā periodā aktivizējas arī nekustamā īpašuma tirgus. Latio Jūrmalas nodaļas vadītāja Sanita Jansone teic, ka konkursa laikā parasti aktivizējas interese par Jūrmalas nekustamo īpašumu iegādi. Tas gan ne vienmēr liecina, ka reāli darījumi tiešām notiks.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jaunais vilnis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats