26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Šogad veikti vairāk nekā 3000 autoceļu kvalitātes testi
Šogad veikti vairāk nekā 3000 autoceļu kvalitātes testi
Autors: Apollo.lv / 28. jūlijs 2014, 15:22
Kopš 2014.gada sākuma VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) Ceļu laboratorijas speciālisti ir veikuši jau 3245 dažādus autoceļu kvalitātes testus. Tai skaitā pēdējās nedēļās laikā veikti 456 testi un dažādi mērījumi 252 km autoceļu, informē LVC pārstāvji.


Testu rezultāti tiek nosūtīti attiecīgo būvdarbu projektu vadītājiem, kuri salīdzina tos ar projektā paredzētajām prasībām un parametriem. Neatbilstību gadījumos būvniekiem ir pienākums par saviem līdzekļiem veikt labojumus, raksta Apollo.lv.

Tā, piemēram, pagājušajā nedēļā būvnieki laboja LVC konstatētos defektus uz autoceļa Rīga – Jelgava – Lietuvas robeža (Meitene) (A8), kur posmā no 49. līdz 60. kilometram notiek autoceļa virsējās kārtas rekonstrukcija.

Šajā posmā tika manīts saistvielas izsvīdums, kur LVC veica attiecīgās pārbaudes un secināja, ka paraugu poru saturs neatbilst prasībām. 23.jūlijā tika pieņemts lēmums, ka objekta atsevišķos posmos izbūvētais segas pamats nav atbilstošs projekta prasībām un tas ir jāpārbūvē 307 metru garā posmā (labajā joslā virzienā uz Valsts robežu). Jau 24.jūlijā būvuzņēmējs ir veicis defektu labošanu.

Savukārt uz autoceļa A9 Rīga – Liepāja posmā no 148,59 - 163,28 km, kur notika rekonstrukcija, atsevišķās vietās LVC speciālisti konstatēja nepietiekamu saistes kārtas biezumu, kas būvniekam bija jākompensē ar biezāku virskārtu, bet atsevišķās vietās tika konstatēti saistes kārtas izdrupumi, kuri arī bija jānovērš. Būvuzņēmējs jau ir veicis visu nepilnību labojumus un LVC speciālisti pirms divām nedēļām veikuši atkārtotos testus. Testu rezultāti būs zināmi augusta vidū.

Kopumā šogad LVC Autoceļu kompetences centra Ceļu laboratorija ir veikusi mērījumus vairāk kā 1000 autoceļu kilometros.

LVC veic dažādas pārbaudes viskozajiem un šķidrajiem bitumeniem, minerālmateriāliem (dolomīta un granīta šķembas), karstā asfaltbetona maisījumiem un izurbtā asfaltbetona paraugiem un bitumena emulsijām.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvijas Valsts ceļi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats