26. maijs,
Vārda dienas: Eduards, Edvards, Varis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ieviesīs centralizētu iestāžu vadītāju atlasi
Ieviesīs centralizētu iestāžu vadītāju atlasi
Autors: Apollo.lv / 29. maijs 2014, 15:11
Saeima ceturtdien atbalstīja grozījumus Valsts civildienesta likumā, paplašinot Valsts kancelejas (VK) kompetenci ar pienākumu organizēt iestāžu vadītāju centralizētu atlasi, portāls «Apollo» uzzināja Saeimas Preses dienestā.


Grozījumi paredz, ka VK būs jāizstrādā atlases kārtība un kritēriji, jāizsludina amatu konkursi un jāizvērtē pretendentu pieteikumi. Tāpat VK veiks kompetenču vērtēšanu, kā arī ieteiks piemērotākos pretendentus vērtēšanas komisijai.

Pretendentu pieteikšanās termiņš vakantajiem amatiem turpmāk nedrīkstēs būt īsāks par desmit dienām līdzšinējo 20 vietā un garāks par 20 dienām līdzšinējo 30 dienu vietā no konkursa izsludināšanas dienas.

Ņemot vērā nepieciešamību efektivizēt civildienestu, grozījumi nosaka, ka turpmāk ierēdnim, ko amatā ieceļ pirmo reizi, pārbaudes laiku varēs noteikt no trim līdz sešiem mēnešiem. Patlaban tas ir seši mēneši, kas atsevišķiem amatiem ir pārāk ilgs laiks.

Līdz šim iestāžu vadītāju atlase bija katras iestādes kompetencē, un ar VK tika saskaņoti tikai ierēdņa amata pārbaudes kritēriji. Grozījumi bija nepieciešami, lai nodrošinātu iespēju īsākā laikā aizpildīt vakantās amata vietas iestādēs, tādējādi veicinot valsts funkciju kvalitatīvu īstenošanu valsts pārvaldē. Pastāvošā kārtība neveicināja vienotu pieeju, labās prakses pārmantojamību un resursu efektīvu izmantošanu, norāda grozījumu autori.

Izmaiņas civildienesta likumā nosaka, ka centralizēta iestāžu vadītāju atlase VK būs jānodrošina, sākot ar 2015.gada 1.septembri.

Jaunā kārtība neattieksies uz diplomātisko un konsulāro dienestu.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: atlase, Valsts kanceleja

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats