29. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Maksis, Raivis, Raivo
Sākuma lapa » Sabiedrība » Iedzīvotāji vēlas raitāku policijas darbu
Iedzīvotāji vēlas raitāku policijas darbu
Autors: Lelde VEINBERGA / NRA.lv / 29. maijs 2014, 11:24
Valsts policijas (VP) pētījumā par policijas darbu savu pieredzi atklājuši iedzīvotāji, kuri vērsušies policijā kā cietušie. Rezultāti rada nepieciešamību policijā papildināt apmācību kursus un nākotnē uzlabot tehnisko nodrošinājumu.


Lai attīstītu policijas darbu, pētījums Policijas darba kvalitāte – cietušā vērtējumā parāda, kā policijas darbību vērtē iedzīvotāji, kuriem ar to bijusi saskarsme. Rezultāti parāda, ka apmierinātība ar policijas paveikto samazinās katru reizi, kad cietušais atkārtoti vērsies policijā. VP Prevencijas vadības nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics norāda, ka iestādē strādā vairāki darbinieki, katrs ar savu izpratni par darba funkcijām un cietušā problēmu, bet cietušais šajā situācijā ir viens. Ja kaut kas neapmierina sākumā, tas ietekmē vērtējumu par policijas darbu nākotnē.

Ja veikts noziegums pret cietušā mantu, cietušajam ir svarīgi, lai policija soda vainīgo un būtu iespējams atgūt mantu, ja personu – svarīgi, lai nodarījums neatkārtotos un tiktu sodīts vainīgais. Šeit pētnieki ievērojuši dzimumatšķirības uzskatos. Noziegumos pret personu – kā miesas bojājumi – sievietes vēlas, lai notikušais vairs neatkārtotos, bet vīriešiem svarīgi, lai tiktu saņemts sods.

VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs NRA.lv atklāja, ka pētījums devis informāciju nākamo darbu plānošanai. Veicināt saskarsmes spējas ar cietušo iespējams apmācībās – kā saprast un kontaktēties ar cietušo. «Pētījums parāda, cik iedzīvotājiem svarīgi, lai policija ierastos laikā. Tas nozīmē, ka jāturpina tehniskās vadības sistēmas uzlabošana. Tā parādītu, kura ekipāža ir vistuvāk notikuma vietai,» skaidro A. Velšs. Līdzīgi iespējams uzlabot policijas saziņu ar cietušo pēc nodarījuma. 18% gadījumu par procesu attīstību tiek paziņots pēc mēneša, bet 17% gadījumu policija ar cietušo nav sazinājusies. «Ziņa tiek nosūtīta, kad lietā ir pieņemts kāds lēmums. Redzams, ka ir jāstrādā vairāk pie atgriezeniskās saites sistēmas izveidošanas, informējot, kāds ir notikuma izskatīšanas process,» situāciju skaidro A. Velšs.

Pētījums notika ar Eiropas Komisijas finansējumu, un pētījumā piedalījās 1051 cietušais, kas vērsies policijā no pērnā gada februāra līdz jūnijam.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Artis Velšs, Valsts policija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats