02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Sabiedrība » Latvijā dibinās Eiropas krievu kustību
Latvijā dibinās Eiropas krievu kustību
Autors: Apollo.lv / 27. aprīlis 2014, 21:20
Latvijā dibinās «Eiropas krievu kustību», kas aicinās apvienoties eiropeiski noskaņoto krievu kopienu, vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga».


Piektdien organizācija «Nepilsoņu kongress» Rīgā centās sarīkot koncertu ar nosaukumu «Mēs gribam pārmaiņas». Vairāku stundu garumā pašā Rīgas centrā bija plānots atskaņot krievu dziesmas, bet aktīvisti teiktu uzrunas. Pēc tam, kad organizācijas aktīvists Aleksandrs Gapoņenko savā «Facebook» lapā koncertu nodēvēja par «vietējo Maidanu», Rīgas dome pēc Drošības policijas ieteikuma nolēma aizliegt pasākumu. Par spīti tam, aktīvisti tomēr pulcējās Rīgas centrā. «Nepilsoņu kongresa» aktivitātes gan ir panākušas arī pretēju efektu starp krievvalodīgajiem iedzīvotājiem Latvijā. Proti, ir sākuši sarosīties tie krievvalodīgie iedzīvotāji, kas ir Eiropeiski noskaņoti, raksta Apollo.lv.

«Nepilsoņu kongresa» aktivitātes ir sākušas satraukt krievvalodīgā laikraksta «Čas» žurnālistu Igoru Vatoļinu. Viņš uzskata, ka skaļāk dzirdamie – Gapoņenko, Girss un Lindermans - cenšas radīt apdraudējuma gaisotni Latvijā. Viņaprāt, vietējiem krievu medijiem jāattopas un jāpārtrauc iet Kremļa pavadā. Tādēļ viņš skaidros saviem lasītājiem, ka šie cilvēki cenšas provocēt un šķelt sabiedrību.

Vatoļins grib dibināt biedrību «Eiropas krievu kustība». Tās mērķis ir parādīt Putinam, ka Latvijā ir arī Eiropeiski noskaņoti krievi. Viņi ne no viena nav jāaizstāv. Bet sauja radikāļu nepārstāv visu Latvijas krievu kopienu.

Žurnālista Igora Vatoļina biedrība «Eiropas krievu kustība» patlaban ir veidošanas procesā. Patlaban ir zināms, ka tās kodolā būs apmēram divdesmit cilvēku no dažādām nevalstiskām organizācijām, mākslas aprindām un citām jomām. Tuvāko divu nedēļu laikā Vatoļins arī plāno nākt klajā ar īpašu manifestu, kas mudinās Latvijas Eiropeiski noskaņotos krievvalodīgos cilvēkus iesaistīties biedrībā. Sagaidāms, ka manifestu publicēs internetā.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Eiropas krievu kustība, Nekā personīga

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats