29. aprīlis, Pirmdiena
Vārda dienas: Laine, Raimonds, Vilnis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pie Krievijas vēstniecības notiks pikets pret krievu mediju propagandas kampaņu
Pie Krievijas vēstniecības notiks pikets pret krievu mediju propagandas kampaņu
Autors: NRA.lv / 6. marts 2014, 17:44
Rīt plkst. 17:00 tiek organizēts pikets iepretim Krievijas vēstniecībai, lai protestētu pret Krievu mediju melīgās propagandas kampaņu.


Protesta rīkotāji norāda: sakarā ar pēdējo nedēļu notikumiem Ukrainā, Krievijas valdība izmanto visus līdzekļus, lai attaisnotu militāro invāziju Krimā, diskreditētu Ukrainas valdību un tās sabiedrotos, kurinātu naidu ukraiņu un krievu tautu starpā, kā arī sētu paniku un bailes savos pilsoņos no "nezināmā ienaidnieka Ukrainā", tādējādi panākot atbalstu Kremļa ofensīvajai politikai.

Masu mediji Krievijā ir valdības kontrolēts, spēcīgs ierocis, lai pārvaldītu pilsoņu prātus. Ukrainas gadījums uzskatāmi parāda, ka situācija mediju jomā Krievijā ir tikai pasliktinājusies. Tā vietā, lai sniegtu iedzīvotājiem objektīvu informāciju un notikumu analīzi, tie dezinformē cilvēkus un valdības uzdevumā nodarbojas ar ienaidnieka tēla veidošanu, izmantojot visprastākās melu metodes, tostarp izdomātus faktus un viltotus video sižetus.

Atcerēsimies, ka Krievijas valdībai vienmēr ir bijis izdevīgi atrast ārējo ienaidnieku brīžos, kad valstī pastāv iekšējās ekonomiskās vai politiskās grūtības. Galamērķis tam ir karš, kas ar pietiekami nelieliem zaudējumiem ļautu Krievijas vadošajiem politiķiem atgūt uzvarētāja stāju vēlētāju priekšā. To mēs piedzīvojām gan Čečenijas, gan Gruzijas gadījumā, un šobrīd ir pienākusi Ukrainas kārta. Lai gūtu Krievijas pilsoņu atbalstu šai militārajai ofensīvai, tiek rūpīgi gatavota augsne, masu medijiem sistemātiski izplatot gan tendenciozas, gan pavisam nepatiesas ziņas.

Biedrība "Latvijas ukraiņu kongress" vēlas vērst sabiedrības un politiķu uzmanību uz šo jautājumu un aicināt Latvijas valdību izskatīt iespējas cīnīties ar kaitniecīgu, nepatiesu un naidu kurinošu informāciju, kuru izplata Krievijas masu mediji. Latvijā, tāpat kā Ukrainā, dzīvo ievērojams skaits gan krievvalodīgo, gan Krievijas pilsoņu, kas ir Kremļa melīgās propagandas tiešā mērķa auditorija.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievijas vēstniecība, propoganda, Ukraina

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats