03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Sudrabu pieķer visnotaļ interesantā sabiedrībā
Sudrabu pieķer visnotaļ interesantā sabiedrībā
Autors: Apollo.lv / 2. decembris 2013, 11:39
TV3 raidījums «Nekā personīga» pagājušajā nedēļā novēroja kādu sanāksmi Vecrīgā, kurā bijusī Valsts kontroliere bija redzama  visnotaļ  interesantā sabiedrībā.


Kā vēsta «Nekā personīga», pēc aiziešanas no Valsts kontroles Inguna Sudraba paziņoja, ka atpūtīsies. Ilgu laiku nekur nestrādāja. To viņa varēja atļauties, jo bija izveidojusi uzkrājumus 14 000 latu bankās un iepirkusi Latvijas gāzes, Valmieras stikla šķiedras, Latvijas kuģniecības, «Olainfarm», kā arī kazino «Olimpic» un būvniecības uzņēmuma «Merks» igauņu mātesuzņēmuma akcijas kopsummā par 11 000 latiem.

Brīvajā laikā Sudrabu varēja sastapt pasākumos, kur pulcējās ļaudis, kurus savās atskaitēs kā Krievijas ietekmes aģentus pieminēja Satversmes aizsardzības birojs.

Citās sanākšanās Sudraba bija manāma uzņēmēju Druvja Skultes, Ata Sausnīša un Ivara Strautiņa sabiedrībā.

Sudraba līdz pēdējam noliedza nodomu iesaistīties politikā. Pirmais par to novembra vidū paziņoja uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš. Sudraba no 1.novembra vada Krūmiņa meitai un valsts Fizikālās enerģētikas institūtam piederošu SIA, kas nodarbošoties ar zinātnes satuvināšanu ar biznesu.

Visbeidzot šonedēļ Sudraba sasauca presi, lai paziņotu, ka dibinās tautas kustību un glābs Latvijas tautu no postošās Eiropas Savienības.Tomēr joprojām Sudraba turpināja apgalvot, ka partijas nebūs, viņa neko nevadīs un  par to, ar ko kopā ies, neko nezina. Vienīgais, kas Sudrabai ir skaidrs, ka parlamentārā sistēma nekam neder, partijas ir sliktas, bet cilvēkiem jāapvienojas un jāpārveidojas.

Uz Sudrabas revolucionārās platformas prezentāciju bija ieradušies vien daži cilvēki, kas nav sabiedrībā plaši pazīstami. Arī uz žurnālistu jautājumiem, ar ko kopā viņa kustību būvēs, Sudraba neatbild. Vien saka, ka atbalstītāji nākšot no tautas.

Divas dienas pēc masu kustības starta «Nekā personīga» novēro kādu sanāksmi Vecrīgā. Ierodas bijušais Latvijas ceļa valdes loceklis un premjera Andra Šķēles padomnieks, tagad uzņēmējs Druvis Skulte, kopā ar viņu miljonārs, bijušais «Latvenergo», Privatizācijas aģentūras pārvaldnieks, Rīgas piena kombināta īpašnieks, tagad «Minhauzena muižas» un Liepājas tirgus līdzīpašnieks Atis Sausnītis. Ienāk arī Rīgas tehniskās universitātes projektu pārvaldības departamenta direktors Mareks Zeltiņš, kurš uz iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām bija nodibinājis partiju «Vienoti Latvijai». Un visbeidzot bijušais vicepremjers un Rīgas vicemērs Ainars Šlesers. Sudraba ierodas pēdējā. Darba grupas pusdienas ievelkas trīs stundas.

Pēc tikšanās Sudraba pamanījās nozust. Arī viņas atbalstītāji steidzās izklīst.  Skulte raidījumam skaidroja, ka «vienkārši runājuši par Latvijas nākotni un Latvijas politikas nākotni.» Uz jautājumu, vai partija būs labēja vai kreisa, Skulte atbildēja «partija netiek dibināta, notiek sarunas, konsultācijas par Latvijas nākotni, politiskās sistēmas attīstību.»

Savukārt Šlesers pastāstīja: «Ar Sudrabas kundzi mēs satikāmies pirmo reizi un apspriedām situāciju valstī, apmainījāmies ar viedokļiem, jo viņa ir pieņēmusi lēmumu par kustības uzsākšanu, uz ko viņa arī aicina cilvēkus un tā kā Vienoti Latvijai patreiz ir viena no tādām partijām, kas aktīvi kustās un grib kaut ko darīt Latvijā, tad bija nepieciešams apspriesties, kādā veidā šīs kustības Latvijā nākotnē var sadarboties. Ņemot vērā patreizējo situāciju valstī, ka Latvija palikusi bez valdības, laikā, kad ir ļoti daudz reģionālās partijas, kuras vēlas aktīvi piedalīties reģionālajā politikā, tad es esmu  pieņēmis lēmumu palīdzēt šai konkrētajai partijai Vienoti Latvijai, jo šī partija ir dibināta Latgalē.»

Pirms pāris gadiem Sudraba ar Šleseru asi konfliktēja. Šlesers Valsts kontrolierei publiski pārmeta, ka viņa darbojas «Parex» bankas akcionāru interesēs. Kontroliere iesūdzēja Šleseru tiesā un piedzina no viņa kompensāciju 5000 latu. Tagad kara cirvi esot norakts.

Vēlāk sazvanīta, Sudraba apgalvo, ka viņa tikšanos neesot organizējusi, ar Šleseru kopā partiju neveidos, tāpat vien atnākusi, viņu aicinājis «Vienoti Latvijai» politiķis Mareks Zeltiņš, kuram nez kādēļ līdzi ieradušies Šlesers, Strautiņš un Skulte, ar kuriem viņai neesot nekāda sakara.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Inguna Sudraba, Nekā personīga

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats