27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Kāpēc bankās komisijas maksas mēdz pārsniegt maksājamā rēķina apjomu? (video)
Kāpēc bankās komisijas maksas mēdz pārsniegt maksājamā rēķina apjomu? (video)
Autors: Apollo.lv / 12. augusts 2013, 15:05
Lielākās Latvijas komercbankas turpina sadārdzināt skaidrā naudā un ar pārskaitījumu veiktus darījumus banku filiālēs, lai stimulētu cilvēkus komunālos un citus regulāros maksājumus veikt ar bankomātu, internetbanku vai telefonbanku starpniecību. Vecāka gadagājuma klientiem, kuriem šķiet grūti apgūt bankas pakalpojumu virtuālā vidē atliek meklēt palīdzību pie zinošākiem paziņām, vai arī maksāt komisijas, kas var pārsniegt maksājamā rēķina apjomu

Izmantot bankas filiāli un kontu operatoru kā starpniekus maksājumiem par elektrību, gāzi, īri un citiem sadzīves pakalpojumiem bankās ar lielāko filiāļu tīklu šovasar kļuvis ievērojami dārgāk, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma». Par skaidras naudas iemaksu jāšķiras no pusotra līdz diviem latiem, bet pārskaitījums izmaksā 50 līdz 80 santīmu vai pat latu. Līdz ar to par iespēju samaksāt rēķinus bankā nākas atstāt summas, kas īpaši pensionāriem neliekas mazas. Banku pārstāvji skaidro, ka šāda cenu politika ir apzināta, lai stimulētu attālināto norēķinu iespējas, kas ir par velti vai arī nepārsniedz 30 santīmu par darījumu.

«Swedbank» pārstāvis Ivars Svilāns stāsta, ka pēc statistikas redzams, ka tikai pieci no tūkstoš maksājumiem notiek filiālēs skaidras naudas veidā, kas nozīmē, ka šie pakalpojumi ir pietiekami dārgi visām iesaistītajām pusēm. Arī no banku viedokļa tie ir ar zaudējumiem.Sūdzēties, ka kāds spiests pārmaksāt par bankas pakalpojumiem nevienam nav pamata, jo naudu var iemaksāt bankomātos, bet pārskaitījumu veikt internetā vai pa telefonu.

SEB bankas pārstāve Agnese Strazda raidījumam «Panorāma» norāda - ja mājās nav datora, tad elektronisko norēķinu var veikt bankas filiālē.

Plašāk skaties «Panorāmas» sižetā!




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bankas, video

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats