01. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Ziedonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Latvijas nākamais uzdevums ir samazināt disonansi starp nabadzīgajiem un izteikti turīgajiem
Latvijas nākamais uzdevums ir samazināt disonansi starp nabadzīgajiem un izteikti turīgajiem
Autors: Apollo.lv / 18. jūlijs 2013, 9:54
Nav viennozīmīgas atbildes uz jautājumu, vai Latvija ir tikusi galā ar ekonomisko krīzi, intervijā žurnālam «Ir» atzīst uzņēmēja Baiba Rubesa.


Viņa norāda, ka principā ar krīzi Latvija ir tikusi galā, un ekonomiskajā ziņā valsts nav sabrukusi, taču tai vēl tāls ceļš ejams, jo pašlaik valda disonanse starp valdības stāstīto un realitāti, kas redzama ielās.

«Principā jā, ar krīzi ir tikts galā. Ekonomiskajā ziņā Latvija nesabruka. Tomēr vēl ir tāls ceļš ejams. Ir disonanse starp to, ko stāsta par tādu un tādu iekšzemes kopprodukta pieaugumu, un realitāti, ko redz ielās - nabadzību. Pēdējo piecu gadu laikā ir pieaugusi nabadzība, iztukšojas Rīgas, Kuldīgas, Liepājas un citu pilsētu ielas. Nākamais uzdevums noteikti ir samazināt šo disonansi starp nabadzīgajiem un izteikti turīgajiem,» saka Rubesa.

Rubesa atzīst, ka, neskatoties uz to, ka pēdējā laikā dzirdētas visādas muļķības par to, ka Latvijai nevajadzētu iestāties eirozonā, «mēs varam pateikties tiem, kas bija pietiekami žēlīgi un iedeva mums miljoniem eiro, lai pensionāriem varētu turpināt izmaksāt pensijas, lai skolotāji varētu turpināt strādāt.»

Vienlaikus Rubesa akcentē, ka joprojām ir uzdevumi, ar kuriem līdz šim neesam tikuši galā - piemēram, izglītības jautājumi, tas, kā padarīt birokrātiju ievērojami efektīvāku, un pelēkā ekonomika.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Baiba Rubesa, ekonomiskā krīze, nabadzība, nabadzība Latvijā

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats