30. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Liāna, Lilija
Sākuma lapa » Sabiedrība » Izglītības ministrs atvainojas mediķiem par saviem izteikumiem
Izglītības ministrs atvainojas mediķiem par saviem izteikumiem
Autors: Apollo.lv / 5. jūnijs 2013, 12:02
Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombovskis (RP) atvainojas visiem mediķiem, kurus ir aizvainojuši viņa izteikumi otrdien Otrdien, uzrunājot Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijā.


Kā portālam «Apollo» pavēstīja ministra pārstāve Anna Kononova, pamatojot to, kāpēc pedagogiem algu pielikumam obligāti ir jābūt jau no nākamā gada sākuma, ministrs norādīja, ka ja starp valsts sektoriem algu paaugstināšanas jautājumā ir jāizvēlas prioritātes, tad jāņem vērā, ka, piemēram, mediķiem ir iespēja darboties arī komercmedicīnas jomā, strādājot privātklīnikās, savukārt skolotāju iespējas strādāt savā profesijā uz komerciālajiem noteikumiem ir stipri ierobežotas. Tas pats attiecas uz augstskolām, kuras finansējumu atalgojumam var piesaistīt arī no studentu mācību maksām.

Kā norāda Kononova - diemžēl, ministra salīdzinājums, runājot par pedagogu un mediķu atalgojumu, nav bijis pārāk veiksmīgs un tika pārprasts.

«No sirds atvainojos visiem mediķiem, kurus aizskāra mani izteikumi,» uzsver Dombrovskis.

«Šā brīža situācija ir tāda, ka valsts burtiski «plīst pa vīlēm» un finansējums steidzami ir vajadzīgs ļoti daudzās jomās. Lai būtu iespēja celt algas valsts pakalpojumu sektorā, ir jārūpējas par ekonomikas attīstību un jādomā par uzlabojumiem uzņēmējdarbības vidē, lai valsts budžetā ienāktu vairāk līdzekļu,» uzskata Dombrovskis.

«Vienlaicīgi mums ir jāsaprot, ka ilgtermiņā šī būs problēma un esam dilemmas priekšā - ko darīt ar tām skolām, kur skolēnu skaits ir pavisam mazs. Šī nav tikai izglītības jomas problēma, tādi paši jautājumi ir gan ar slimnīcu pieejamību, gan ar policijas un glābēju pieejamību, ar ceļiem un arī vēl citām jomām. Depopulācija ir kopējā valsts problēma, un mums jāsāk par to atklāti runāt,» norādīja ministrs.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ārsti, atalgojums, izglītības ministrs, izglītības un zinātnes ministrs, skolotāji, Vjačeslavs Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats