04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Privatizācijas aģentūras apsaimniekoto namu iedzīvotāji var palikt bez komunālajiem pakalpojumiem
Privatizācijas aģentūras apsaimniekoto namu iedzīvotāji var palikt bez komunālajiem pakalpojumiem
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 17. maijs 2013, 10:03
Tiem dzīvokļu īpašniekiem, kuru mājas pašlaik apsaimnieko Privatizācijas aģentūra (PA), ir jāsasauc īpašnieku kopsapulce un jāvienojas par to, kā turpmāk tiks pārvaldīta māja.


PA brīdina, ka tās funkcija nav ilgtermiņa pārvaldīšana un pašlaik rodas situācijas, kad ir jālemj par ilgtermiņa investīcijām mājā, bet «mēs to nevaram darīt», skaidro PA sabiedrisko attiecību vadītājs Guntis Kārkliņš.

PA pagaidām spiestā kārtā pārvalda 55 dzīvojamās mājas, kurās visi dzīvokļi ir privatizēti.

Iedzīvotājiem ir vērts sarosīties arī tāpēc, ka PA nepastāvēs mūžīgi. Tuvāko gadu laikā tā beigs savu darbību. Tāpēc iedzīvotājiem ir laikus jālemj par īpašuma pārvaldīšanas procesa nepārtrauktību. Saskaņā ar likumu Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju PA sasauc dzīvokļu īpašnieku kopsapulci un dzīvokļu īpašniekiem sešu mēnešu laikā ir jāizvēlas mājas pārvaldnieks, kas pārņem mājas pārvaldīšanu no PA. Sešus mēnešus pēc kopsapulces sasaukšanas brīža, ja pārvaldnieks nebūs izvēlēts, tiks izbeigti visi spēkā esošie līgumi par komunālo pakalpojumu piegādi dzīvojamai mājai, kurus slēdzis PA pilnvarotais pārvaldnieks. «Tas ir nopietni! Mēs nevaram nodrošināt ilgtermiņa apsaimniekošanu,» uzsver G. Kārkliņš.

Likums nosaka, ka pēc valsts dzīvojamo māju un dzīvokļu privatizācijas pabeigšanas iedzīvotāju pienākums ir pārņemt māju pārvaldīšanas tiesības no PA un izvēlēties pārvaldnieku. G. Kārkliņš piebilst, ka līdz šim iedzīvotāji bieži vien šo likuma normu esot ignorējuši.

PA atgādina, ka aģentūras pienākums ir pārvaldīt tās valdījumā esošās valsts dzīvojamās mājas un to daļas līdz šo dzīvojamo māju un to daļu nodošanai dzīvokļu īpašnieku pārvaldīšanā un apsaimniekošanā. Tālākā jau ir dzīvokļu īpašnieku atbildība. 2013. gada 21. februārī tika veikti grozījumi likumā Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju, kuri paredz pašreizējo PA rīcību.

PA pašlaik aktīvi palīdz un konsultē iedzīvotājus, aicina viņus piedalīties izsludinātajās kopsapulcēs, lai vēlāk nepienāktu situācija, kad komunālie pakalpojumi tiek pārtraukti. Konsultācijas dzīvokļu īpašnieku kopsapulces sasaukšanā un mājas pārvaldīšanas tiesību pārņemšanā var saņemt PA K. Valdemāra ielā 31 Rīgā vai pa tālruni 67021443. Informācija pieejama arī PA mājas lapā www.pa.gov.lv sadaļā Dzīvojamo māju pārvaldīšana.

***

Saskaņā ar likuma Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju 59. panta pirmo daļu Privatizācijas aģentūrai ir pienākums:

• nodot privatizētās dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku pārvaldīšanā un apsaimniekošanā;

• pārvaldīt tās valdījumā esošās valsts dzīvojamās mājas un to daļas līdz šo dzīvojamo māju un to daļu nodošanai dzīvokļu īpašnieku pārvaldīšanā un apsaimniekošanā;

• sniegt bezmaksas konsultācijas fiziskām personām dzīvojamo māju pārvaldīšanas un apsaimniekošanas organizēšanas jautājumos pēc to privatizācijas.

Par Privatizācijas aģentūras valdījumā esošo dzīvojamo māju pārvaldīšanas jautājumiem var vērsties pie dzīvojamās mājas pārvaldnieka vai Privatizācijas aģentūrā pa telefonu 67021358 vai elektroniski, nosūtot vēstuli uz epastu info@pa.gov.lv.

Avots: Privatizācijas aģentūra



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: komunālie pakalpojumi, kopsapulce, Privatizācijas aģentūra

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats