06. maijs, Pirmdiena
Vārda dienas: Didzis, Gaidis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ventspilī izveido Latvijā modernāko airēšanas bāzi
Ventspilī izveido Latvijā modernāko airēšanas bāzi
Autors: Kristīne Klauze / NRA.lv / 29. aprīlis 2013, 11:14
Ventspilī svinīgi atklāta jaunuzbūvētā airēšanas sporta bāze. To jau atzinīgi novērtēt paguvuši gan sportisti, gan viņu treneri.


Airēšanas sporta bāze Dampeļi piedzīvojusi vērienīgas pārmaiņas. Vecā bāze bija nokalpojusi vairāk nekā 40 gadus, un tā vairs neatbilda ne tehniskajām, ne ekspluatācijas prasībām, tādēļ tika nolemts radīt jaunu, informē Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks Guntis Blumbergs. Jaunā ēka tapusi, Ventspils pašvaldībai un Olimpiskajam centram Ventspils sadarbojoties ar Latvijas Olimpisko komiteju, piesaistot valsts finansējumu. «Bāze nu ir labā līmenī, un es ceru, ka lieliskie treniņu apstākļi mūsu sportistiem palīdzēs sasniegt vēl labākus rezultātus,» pauž G. Blumbergs.

Arī nopelniem bagātais airētājs Ivans Klementjevs sestdien atklāšanā atzinīgi novērtēja jaunos airēšanas apstākļus, norādot, ka tagad sportistiem tā ir jāatpelna un jācenšas iekļūt nākamajās olimpiskajās komandās.

Olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis priecājas, ka jaunā airēšanas bāze šobrīd viennozīmīgi ir vislabākā un vismodernākā Latvijā. Viņš atklāj, ka nevienā citā sporta veidā ventspilniekiem nav bijis tik daudz slavenību kā airēšanā. Piemēram, leģendārais airētājs Rūdolfs Fricis Ozoliņš, kurš pirmais no latviešiem sāka nodarboties ar airēšanas sportu. Tāpat ventspilniekiem ir pasaules čempions Vilnis Baltiņš, tādi meistari kā Andris Tučs, Dmitrijs Andrejevs, Jeļena Rimare un daudzi citi. Bet šodien Ventspils var lepoties ar tādām zvaigznēm kā trīsdesmitpieckārtējo Latvijas čempioni Dignu Tuču un Eiropas čempionāta U-23 sudraba medaļas ieguvēju Dagni Iļjinu. Tādēļ Ventspils airētāji šādu bāzi jau sen bija pelnījuši.

Dampeļu airēšanas bāzē uzbūvēta ēka ar atlētikas zāli, mācību klasi, laivu remonta darbnīcu, ģērbtuvēm sportistiem, dušām, kā arī telpām treneriem, radot iespēju viņiem labi pārredzēt treniņu zonu – Ventas upi. Sportisti īpaši novērtē jaunos trenažierus, to skaitā trenažieri, kas imitē airēšanu un ir ļoti pietuvināts reālajiem airēšanas apstākļiem ūdenī. Ziemas treniņiem tas esot lielisks risinājums, jo nav jābrauc uz nometnēm. Tāpat airētāji priecājas par speciālo drēbju žāvētāju un par saunu, kur varēs atslābināt muskuļus pēc smaga treniņa. Rekonstruēts arī laivu angārs, izvietotas jaunas laipas un pontoni, labiekārtota teritorija un izveidots sporta laukums.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Guntis Blumbergs, Ivans Klementjevs, Ventspils

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats