10. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Maija
Sākuma lapa » Sabiedrība » Nezina, kā dzejnieks ieguva amatu SM, taču mierina sabiedrību
Nezina, kā dzejnieks ieguva amatu SM, taču mierina sabiedrību
Autors: Apollo.lv / 17. aprīlis 2013, 15:03
Satiksmes ministrs Anrijs Matīss nezina, kā tieši amatu ministrijā ieguva Saeimas deputāta Andra Buiķa (V) dēls, dzejnieks Emīls Buiķis, taču ministrs noliedz, ka īpaši viņam būtu izveidota darbavieta.


«Šajā jautājumā varu visus nomierināt – šis amats nav radīts speciāli kādam konkrētam cilvēkam,» intervijā Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» sacīja ministrs, piebilstot, ka šis amats tika izveidots, lai veiksmīgāk notiktu jautājumu koordinācija starp Satiksmes ministriju un aviokompāniju «airBaltic».

Matīss gan nezināja teikt, kā tieši Buiķis ieguvis šo amatu. «Man grūti pateikt, kā notika viņa izvēle, bet viņš šajā darbā strādā jau vairāk nekā gadu,» sacīja ministrs.

Latvijas Televīzijas raidījums «De facto» svētdien ziņoja, ka amats ministrijā izveidots tieši Buiķim, kurš jau gadu ir koordinators «airBaltic» valsts kapitāldaļu pārvaldības organizēšanai un uzraudzībai.

Buiķa mēnešalga ir noteikta 700 latu apmērā.

Dzejnieks Emīls Buiķis ir viens no deputātu kandidātiem, kurš partijas «Vienotība» rindās startēs 1.jūnijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā. Iepriekš bijis «Jaunā laika» jaunatnes nodaļas valdē un 10.Saeimas laikā -  deputātes palīgs Solvitai Āboltiņai (V).

Pāris mēnešu viņš bijis bezdarbnieks. Pats Buiķis stāsta, ka sūtījis savu CV uz vairākām ministrijām, arī Ārlietu un Aizsardzības ministrijām, taču darbu viņš atrada Satiksmes ministrijā.

Buiķis stāstīja, ka viņu vienmēr esot interesējis transports, kuģniecība un aviolīnijas. Turklāt viņš universitātē esot rakstījis diplomdarbu par Latvijas ostu perspektīvām.

Taču no Buiķa stāstītā tā arī nekļūst skaidrs, kā tieši aizrit koordinatora darba stundas ikdienā. «Es koordinēju ministrijas darbu ar aviokompāniju «airBaltic», ar «airBaltic» jautājumiem, teiksim tā,» prāto E.Buiķis un pēc brīža turpina, ka, ««airBaltic» ir iesaistīts neskaitāmās tiesvedībās, es koordinēju sadarbību ar konsultantiem».

Taču tajā pašā laikā viņš neslēpj, ka iepriekš šāda amata SM nebija.

Satiksmes ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītāja Džineta Innusa noliedz, ka kāds no «Vienotības» pārstāvjiem būtu mudinājis pieņemt darbā Buiķi. Taču apstiprina, ka «nevienai citai kapitālsabiedrībai šādi speciāli koordinatori nav un nebūs».



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Buiķis, Anrijs Matīss, Emīls Buiķis, Satiksmes ministrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats