26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Prezidenta izteicienos saklausa aicinājumu nepildīt Satversmi
Prezidenta izteicienos saklausa aicinājumu nepildīt Satversmi
Autors: Apollo.lv / 17. janvāris 2013, 13:02
Valsts prezidents ar paziņojumu, ka nav nepieciešams cīnīties par bezmaksas mācību materiāliem, būtībā aicina neievērot Satversmē un likumos noteikto valsts apmaksāto izglītības nodrošināšanu, norāda tiesībsargs Juris Jansons.


Tiesībsargs atzīst - nevar noliegt, ka brīvpusdienu nodrošināšana skolēniem būtu ievērojams atspaids trūcīgākām ģimenēm un garantija, ka ikviens skolēns ietur siltu maltīti vismaz vienu reizi dienā. Tomēr izvēlē starp brīvpusdienām un bezmaksas izglītību Satversmē ir skaidri noteikts, ka pamatizglītība ir obligāta, turklāt bez maksas. Savukārt par brīvpusdienām nav minēts nekas.

Savukārt šis paziņojums, ka «daudz būtiskāk nodrošināt brīvpusdienas skolēniem, nevis cīnīties par bezmaksas mācību materiāliem», ir pretrunā paša prezidenta iepriekš paustajam par nabadzības neesamību valstī, norāda tiesībsargs.

Jau šobrīd spēkā esošais normatīvais regulējums neuzliek vecākiem pienākumu iegādāties mācību līdzekļus, šāds pienākums gulstas uz valsts un pašvaldību pleciem. Plānotie grozījumi vairākos ar izglītību saistītos tiesību aktos jēdzienu izpratni un mācību materiālu nodrošināšanas pienākumu konkretizē starp pašvaldību un valsti. Tajā pat laikā nosaka vecāku atbildību individuālo mācību procesam nepieciešamo līdzekļu nodrošināšanu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, Juris Jansons, Satversme

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats