02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Sabiedrība » Eiroparlamenta deputāts Mirskis latgaliešus biedē ar šausmu stāstiem par eiro
Eiroparlamenta deputāts Mirskis latgaliešus biedē ar šausmu stāstiem par eiro
Autors: Apollo.lv / 9. decembris 2012, 21:19
Eiroparlamenta deputāts Aleksandrs Mirskis Latgalē veido sev jaunu politisku partiju – «Alternative», ziņo TV3 raidījums «Nekā personīga».


Mirskis savulaik bija Saskaņas centra (SC) priekšsēdētāja vietnieks, bet sastrīdējās ar Jāni Urbanoviču un drīz pēc nokļūšanas Briselē SC pameta.

Tagad Mirskis sācis apbraukāt Latgales pilsētas, kur uzstājas pret eiro un aicina nebalsot par SC, bet gan par viņa cilvēkiem.

Raidījums ziņo, ka Eiroparlamenta deputāts Mirskis vienmēr īpaši uzsvēris savas saites ar Krieviju. Dalījis Krievijas armijas gaisa desanta spēku piemiņas medaļas, Krievijas – Gruzijas kara laikā no Eiroparlamenta tribīnes aizstāvējis lielvalsts nostāju. Ar deputātu saistītā radiostacija Latgalē retranslē Krievijas radio «Golos Rosiji».

Šonedēļ Mirskis sāka pirmsvēlēšanu pasākumu turneju Latgalē. Pirmdien uzrunāja Daugavpils vēlētājus, ceturtdien bija Rēzeknē. Mirskis rēzekniešus aicināja uz kustību kā alternatīvu bezdarbībai.

Savu sarunu politiķis organizēja Rēzeknes kultūras namā. Mirskis pavēstīja: «Tikko jums atņems valūtu, neatkarība vispār beigusies. Naudu drukās Vācijā, Francijā un Latvijai neļaus regulēt, mainīt valūtas kursu. Es uzstāšu uz referendumu. Ja ne referendumā, tad aicināšu jūs, latgaliešus, rīdziniekus uz nepakļaušanās aktiem.»

Pašvaldību vēlēšanās Mirksis ir nolēmis sakaut SC lielākajās Latgales pilsētās Daugavpilī un Rēzeknē. Ja partija tur nostiprināsies, būs platforma, no kuras atkal kandidēt uz Eiroparlamentu. Vadīt Daugavpils sarakstu Mirskis uzticējis radiostacijas «Alise plus» vadītājam Jevgēņijam Carjovam, bet Rēzeknē par mēru bīda kādu bijušo pašvaldības policistu.

Partijas valdē ir Mirska bijusī sieva, šobrīd Rīgas domes deputāte Nataļja Mirska, Mirskim piederošo raidstaciju darbinieki un viņa palīgi Eiroparlamentā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aleksandrs Mirskis, Alternative, Latgale, Nekā personīga

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats