05. maijs,
Vārda dienas: Ģederts, Ģirts
Sākuma lapa » Sabiedrība » „DNB Latvijas barometrs”: cittautieši kultūras pasākumiem naudu tērē retāk nekā latvieši, toties lielākas summas
„DNB Latvijas barometrs”: cittautieši kultūras pasākumiem naudu tērē retāk nekā latvieši, toties lielākas summas
Autors: BNA / 12. novembris 2012, 10:00
Jaunākajā „DNB Latvijas barometra” pētījumā noskaidrots, ka latvieši, salīdzinot ar cittautiešiem, vidēji mēnesī kultūras pasākumu apmeklēšanai un grāmatu iegādei tērē mazāk naudas. Tikmēr cittautieši gadījumos, kad apmeklē kultūras pasākumus vai iegādājas grāmatas, šim nolūkam tērē lielākas naudas summas. 


Vienlaikus jāpiebilst, ka, lūgti novērtēt savas ģimenes pašreizējo materiālo stāvokli, latvieši biežāk nekā cittautieši atzīmējuši, ka tas ir drīzāk labs vai viduvējs (kopā 67%), bet cittautieši biežāk nekā latvieši norādījuši, ka tas ir drīzāk slikts vai ļoti slikts (kopā 48%).

Norādot, cik daudz līdzekļu vidēji mēnesī tērē kultūras pasākumu apmeklēšanai, latvieši biežāk nekā cittautieši minējuši summu līdz 10 latiem (39% latviešu, 30% cittautiešu). Taču jāpiebilst, ka „DNB Latvijas barometra” aptaujāto latviešu vidū neviens nav norādījis, ka kultūras pasākumu apmeklēšanai vidēji tērētu par 50 latiem lielāku summu mēnesī, savukārt šādu atbildi norādījis vismaz 1% cittautiešu. Jāpiebilst gan, ka gandrīz 52% cittautiešu apgalvo, ka kultūras pasākumiem naudu netērē vispār (līdzīgu atbildi minējuši 42% aptaujāto latviešu).

Grāmatu iegādei gan latvieši, gan cittautieši tērē nedaudz mazāk naudas nekā kultūras pasākumu apmeklēšanai, tomēr jāatzīst, ka latvieši ir aktīvāki grāmatu pircēji - 36% respondentu šajā grupā norādījuši, ka vidēji mēnesī grāmatu iegādei tērē līdz 10 latiem, kamēr līdzīgu atbildi minējuši vien 25% cittautiešu. Būtiski, ka 57% latviešu un 68% cittautiešu norādījuši, ka grāmatas neiegādājas vispār. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: DnB barometrs, tēriņi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats