03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ēlerte: Atlaišanas iemesla arguments ir "aiz matiem pievilkts"
Ēlerte: Atlaišanas iemesla arguments ir "aiz matiem pievilkts"
Autors: IR.lv / 15. maijs 2012, 9:32
Kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) minētais arguments darba attiecību pārtraukšanai ar savu ārštata padomnieci, bijušo kultūras ministri Sarmīti Ēlerti (Vienotība) ir "aiz matiem pievilkts", LETA teica Ēlerte.


Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) pirmdien pārtraukusi darba attiecības ar saviem padomniekiem, bijušajiem kultūras ministriem, - ārštata padomnieci integrācijas un elektronisko mediju attīstības jautājumos Ēlerti un ārštata padomnieku profesionālās mākslas un kultūrizglītības jautājumos Intu Dālderi (Vienotība), kā iemeslu minot finansējuma piesaisti nozarei. Padomnieku atlaišana esot saistīta ar Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) finansējumu, jo Ēlerte un Dālderis pauduši viedokli, ka VKKF finansēšanā jāatgriežas pie piesaistes akcīzes nodoklim, šodien skaidroja ministre.

"Valdības deklarācijā ir rakstīts, ka tiks nodrošināta iespēja atjaunot fonda finansēšanas neatkarību. Tas nozīmē, ka VKKF finansēšana atgriežas pie piesaistes akcīzes nodoklim, taču neviens nav teicis, ka tas notiks jau nākamajā gadā," pauda Ēlerte.

Tāpat viņa skaidroja, ka līdz šim bijusi tikai viena diskusija, kurā tika skatīts jautājumam par VKKF finansēšanu, raksta IR.LV.

Arī Dālderis pirmdien intervijā LTV raidījumam "Panorāma" sacīja, ka VKKF finansēšanas jautājums ir "aiz matiem pievilkts" un patlaban par to neesot pamata runāt, jo arī valdības deklarācijā ir teikts, ka valdība meklēs veidus, kā nodrošināt neatkarīgu finansējuma avotu VKKF. Dālderis arī sacīja, ka viņam ir savas domas par atlaišanas iemesliem, taču tās nekomentēja.

"Situācija, kādā ir kultūras ministre, prasīja aktīvu rīcību, taču šī rīcība nebija sevišķi veiksmīga un tā nedz uzlabos, nedz pasliktinās ministres attiecības ar kultūras nozari. Jaunzeme-Grende kultūras nozarē ienāca ar labām domām un daudzām labām iestrādnēm, taču nedaudz pietrūka politiskās pieredzes un profesionālo zināšanu konkrētajā jomā," sacīja Dālderis.

Jautāts, ko no kultūras ministres gaida kultūras nozare, Dālderis sacīja, ka kultūras cilvēki sagaida draudzīgu un atvērtu sarunu, kā arī konkrētu risinājumu piedāvājumu, galvenokārt finansējuma jomā. "Ar kultūras cilvēkiem ir jārunā cieņpilni un ar pozitīvu attieksmi, tāpēc novēlu, lai ministrei tas izdodas un atjaunojas kopīgs darbs ar kultūras cilvēkiem," piebilda Dālderis.

Jau ziņots, ka kultūras ministre, kuras piemērotību amatam apšaubījuši daudzi kultūras nozares profesionāļi, saspīlētās attiecības nolēmusi risināt, atlaižot virkni sava biroja darbinieku un padomnieku.

Darba attiecības pārtrauktas arī ar biroja vadītāju Valteru Bolēvicu un padomnieci sabiedrisko attiecību jautājumos Ilutu Bērziņu.

Jaunzeme-Grende, kura kultūras ministres amatā ir kopš 2011.gada oktobra, šā gada janvārī pārtrauca darba attiecības ar savu preses sekretāri Elīnu Bīviņu. 13.janvāris bija pēdējā darba diena arī kultūras ministres ilggadējai biroja vadītājai Vitai Cīrulei, kura šajā amatā strādāja kopš ministres Helēnas Demakovas laikiem.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ints Dālderis, Sarmīte Ēlerte

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats