05. maijs,
Vārda dienas: Ģederts, Ģirts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Sāks nepilsoņu protesta kampaņu Aliens are coming!
Sāks nepilsoņu protesta kampaņu Aliens are coming!
Autors: Apollo.lv / 23. aprīlis 2012, 15:46
Trešdien plānota biedrības «Par godīgumu un taisnīgumu» preses konference, kurā informēs par Latvijas nepilsoņu protesta kampaņas «Aliens are coming!» uzsākšanu, portālam «Apollo» pavēstīja biedrības pārstāve Jeļena Bačinska.


Paziņojumā medijiem Bačinska norāda, ka jau vairāk nekā 20 gadus Latvijas nepilsoņiem ir liegta virkne politisko, ekonomisko un sociālo tiesību. Dažādas starptautiskās organizācijas vairākkārtīgi sniegušas rekomendācijas Latvijas valdībai, lai tā izbeidz īstenoto diskriminējošo attieksmi attiecībā pret nepilsoņiem, bet neviena rekomendācija nav ņemta vērā.

Latvijas nepilsoņi nevarēja piedalīties nesen notikušajā referendumā par krievu valodu kā otro valsts valodu, kaut gan lielākai daļai no tiem krievu valoda ir dzimtā valoda. Tāpat nepilsoņi nevar piedalīties pašvaldību vēlēšanās. Ir izveidojusies paradoksāla un absurda situācija, kad jebkuras Eiropas Savienības valsts iedzīvotājs pēc pusgada atrašanās Latvijā ir tiesīgs vēlēt, kā arī kandidēt Latvijas pašvaldību vēlēšanās, bet nepilsoņiem, kuri dzīvo šeit visu savu mūžu, šādas tiesības ir liegtas, uzsver aktīviste.

Un šādu cilvēku, kuriem ir pilnas tiesības uz savu priekšstāvju ievēlēšanu vismaz pašvaldību līmenī Latvijā ir 320 000.

Biedrība «Par godīgumu un taisnīgumu» aicina visus Latvijas nepilsoņus aktīvi adresēt vēstules visām Eiropas Savienības institūcijām, lai demonstrētu attieksmi pret Latvijā esošo diskriminējošo situāciju, kam pa lielam ir etnisks raksturs.

Par nepilsoņu protesta kampaņas norisi trešdien preses konferencē informēs biedrības «Par godīgumu un taisnīgumu» valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Gapoņenko un valdes locekle Bačisnka.

Jāatgādina, ka iepriekš Drošības policijas šefs Jānis Reiniks izteicās, ka Gapoņenko varētu būt persona, kas bija patiesais valodu referenduma organizators.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aliens are coming!, Jeļena Bačinska, Par godīgumu un taisnīgumu

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats