10. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Maija
Sākuma lapa » Sabiedrība » Viņķeles demisiju neprasa, uzrunās Saeimu
Viņķeles demisiju neprasa, uzrunās Saeimu
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 3. aprīlis 2012, 11:42
Mēs vēlamies panākt kompromisu, tāpēc turpināsim sarunas ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām, Neatkarīgajai pēc tikšanās ar labklājības ministri Ilzi Viņķeli (Vienotība), Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāju Aiju Barču (ZZS) un Saeimas deputātu Valēriju Agešinu (Saskaņas centrs) teica Liepājas arodbiedrību centra priekšsēdētājs Toms Meiers.


Liepājas arodbiedrības iestājas pret pensionēšanās vecuma paaugstināšanu no 2014. gada, taču masveida akcijas nav plānotas, raksta NRA.lv.

«Mūsu saruna bija pietiekami produktīva, tomēr neuzzinājām atbildes uz daudziem jautājumiem, kas mūs interesē, vienkārši pašlaik izskatās, ka tas lēmums ir pieņemts – paaugstināsim pensionēšanās vecumu jau no 2014. gada, un viss, netiek pieļauti citi risinājumi,» savu viedokli pauž T. Meiers. Piemēram, viens no jautājumiem bija, vai tā ir taisnība, ka tieši starptautiskajiem aizdevējiem ir apsolīts palielināt pensionēšanas vecumu tieši no 2014. gada. Tāpat arodbiedrības biedri neesot saņēmuši atbildes par finansiālo ietaupījumu budžetā, ja pensionēšanās vecums tiek paaugstināts, un kāda ir atšķirība starp 2014. un 2016. gadu, kas sākotnēji bijis izvēlēts kā reformas sākumposms.

Uz arodbiedrību biedru jautājumu – kā valsts plāno palīdzēt lielajam bezdarbnieku skaitam pirmspensijas vecumā – ministre sacīja, ka maijā valdība nāks klajā ar jaunu nodarbinātības politiku, kurā būs akcentēti arī darba jautājumi pirmspensijas vecuma cilvēkiem. «Jācenšas noskaidrot visas iespējas, par ko mēs varētu vienoties, vēlamies miermīlīgu problēmas risinājumu,» atzina arodbiedrību centra vadītājs.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ilze Viņķele, Liepājas arodbiedrību centrs, Toms Meiers

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats