18. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Ēriks, Inese, Inesis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pirātu biedrība pie Satversmes tiesas protestēs pret AKKA/LAA
Pirātu biedrība pie Satversmes tiesas protestēs pret AKKA/LAA
Autors: NRA.lv / 12. marts 2012, 17:22
13. martā pie Satversmes tiesas notiks Pirātu biedrības rīkots protests pret AKKA/LAA vēlmi panākt grozījumus Ministru kabineta noteikumos par tukšo materiālo nesēju un reproducēšanai izmantojamo iekārtu atlīdzības lielumu un tās iekasēšanas, atmaksāšanas, sadales un izmaksas kārtību.


Plānotā novitāte ļautu AKKA/LAA iekasēt tukšo materiālu nesēju atlīdzību arī par atmiņas kartēm, zibatmiņām, cietajiem diskiem, mobilajiem telefoniem un vairākiem citiem datu nesējiem.

Protesta rīkotāji uzskata, ka tukšo materiālu nesēju atlīdzība ir netaisnīga pēc būtības, jo liek maksāt nodevu par to, ka datu nesējā teorētiski iespējams iekopēt ar autortiesībām aizsargātu informāciju. AKKA/LAA iekasētu nodevas arī par fotoaparātu atmiņas kartēm un gadījumos, kad cietais disks vai zibatmiņa tiktu izmantota tikai un vienīgi savu personīgo failu rezerves kopiju veidošanai (backup), neaizskarot citu tiesības.

Protesta rīkotāji arī norāda, ka AKKA/LAA nav pierādījusi, ka datu kopēšana personīgai lietošanai nodarītu kaitējumu autoriem. Apšaubāmi ir arī iekasētās atlīdzības sadales principi.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: AKKA/LAA, Pirātu partija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats