29. aprīlis, Pirmdiena
Vārda dienas: Laine, Raimonds, Vilnis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pētījums: 77% iedzīvotāju plāno atzīmēt 8.martu
Pētījums: 77% iedzīvotāju plāno atzīmēt 8.martu
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 8. marts 2012, 11:52
Absolūtais vairākums (77%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem plāno atzīmēt Starptautisko sieviešu dienu jeb 8.martu (46% - noteikti plāno un 31% - drīzāk plāno atzīmēt 8.martu). To atklāj tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, marta sākumā veiktais pētījums.


Piektā daļa (20%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju no 18 līdz 55 gadiem neplāno atzīmēt 8.martu (15% - drīzāk neplāno atzīmēt un 5% noteikti neplāno atzīmēt 8.martu).

3% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Vairāk kā puse (57%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 no 55 gadiem uzskata, ka nepieciešams 8.martam - Starptautiskajai sieviešu dienai - piešķirt brīvdienas statusu (35% - uzskata, ka šai dienai noteikti nepieciešams piešķirt brīvdienas statusu; 23% - drīzāk nepieciešams piešķirts brīvdienas statusu).

Pretējās domās ir 39% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 no 55 gadiem, kuri uzskata, ka 8.martam nav nepieciešams piešķirt brīvdienas statusu (16% - uzskata, ka tas noteikti nav nepieciešams; 23% - drīzāk nav nepieciešams).

4% respondentu nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: sieviešu diena, TNS Latvia

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats