27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Krievija nosoda Latvijas prezidenta izteikumus
Krievija nosoda Latvijas prezidenta izteikumus
Autors: Apollo.lv / 1. marts 2012, 11:29
Nebija ilgi jāgaida līdz Krievijas Ārlietu (ĀM) ministrija ir reaģējusi uz Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa izteikumiem par latviešu leģionāriem, vēstī Latvijas Radio.


Krievijas ĀM pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs ceturtdien paziņojis, ka Krievija nosoda Bērziņa izteikumus, raksta Apollo.lv.

«Mēģinājumi attaisnot SS Latviešu brīvprātīgo leģiona zvērības pret Novgorodas un Pleskavas apgabalu un Baltkrievijas mierīgajiem iedzīvotājiem un Rīgas geto ir zaimojoši un amorāli, un likumsakarīgi izraisa dziļu sašutumu gan Latvijā, gan aiz tās robežām,» ziņu aģentūra BNS citē Lukaševiča atbildi, kas ievietota Krievijas ĀM vietnē internetā.

«Diemžēl, nākas konstatēt, ka oficiālās Rīgas iesakņojusies tieksme uz «vēsturisku revanšu» neveicina mūsdienu Latvijas uzskatīšanu par demokrātisku valsti un tās attiecību attīstību ar Krieviju,» teikts Krievijas ĀM oficiālā pārstāvja atbildē.

«Tiek demonstratīvi ignorēta ANO Ģenerālās asamblejas 66.sesijas rezolūcija par to, ka nav pieļaujama prakse, kas veicina rasisma un ksenofobijas mūsdienu formu eskalāciju, un Eiropas Komisijas pret rasismu un neiecietību nesenais ziņojums par valsti, kuros ir paustas nopietnas bažas par nacistu kustības, bijušo «Waffen-SS» un vietējo kolaboracionistu slavināšanu,» teikts šajā atbildē.

«Šos mēģinājumus attaisnot hitleriešu rokaspuišus pavada sašutumu izraisoša izsmalcināta argumentācija, ka padomju iestādes it kā jau 1955.gadā esot reabilitējušas bijušos esesiešus. Šai sakarā gribētu atgādināt, ka PSRS Augstākās padomes Prezidija 1955.gada 17.septembra dekrētā ir runa nevis par reabilitāciju, bet par padomju pilsoņu, «kas Lielā tēvijas kara periodā mazdūšības vai neapzinīguma dēļ izrādījušies iesaistīti sadarbībā ar okupantiem», amnestiju, kā arī par tās neattiecināšanu uz «soda ekspedīciju dalībniekiem, kas notiesāti par padomju pilsoņu slepkavībām un spīdzināšanām»,» paziņoja Krievijas ĀM oficiālais pārstāvis.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aleksandrs Lukaševičs, Andris Bērziņš

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats