02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pēc Neatkarīgās žurnālistes iesnieguma Drošības policija ierosina lietu
Pēc Neatkarīgās žurnālistes iesnieguma Drošības policija ierosina lietu
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 14. februāris 2012, 11:45
Drošības policija (DP) sākusi kriminālprocesu par rupjiem komentāriem, kas vērsti pret latviešiem. Ar šādu iesniegumu DP vērsās Neatkarīgās žurnāliste Elita Veidemane, kad portālā www.ves.lv izlasīja aizvainojošus komentārus, kas tur atradās ilgāku laiku.


Portālā tika atspoguļota Neatkarīgajā publicētā žurnālistes saruna ar Saeimas deputātu Ilmāru Latkovski (VL!-TB/LNNK), komentāros mudināts uz vardarbību pret deputātu, kā arī centieni destabilizēt etnisko situāciju valstī, uzskata E. Veidemane. DP sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma panta par nacionālā vai etniskā naida izraisīšanu, ja tas izdarīts, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu. Ja DP komentārus atzīs par noziedzīgiem un tiks aizturēts vainīgais, draud brīvības atņemšana līdz 10 gadiem.

E. Veidemane uzsver, ka nāciju un tautību aizskaroši komentāri ir «sevišķi pretīgi».

Portāla redaktors Deniss Barteckis vakar Neatkarīgajai sacīja, ka DP ar viņu līdz vakardienas pēcpusdienai vēl nebija sazinājusies, bet agresīvo un naidīgo komentētāju IP adreses ir iesniegtas policijā un nekaunīgie un naidu kurinošie komentāri ir izdzēsti. «Es domāju, ka visiem komentāriem nevar izsekot. Iespēju robežās es to daru. Speciāli paskatījos, cik komentāru pie konkrētās publikācijas bija pret latviešiem. Vairāk negatīvu komentāru bija pret krieviem,» viņš apgalvoja. Portāls nav laikraksta Vesti Segodnja mājaslapa, abas šīs struktūras darbojas autonomi, un portāls neatbalsta nacionālā naida kurināšanu, D. Barteckis skaidroja.

***

Elita VEIDEMANE, žurnāliste:

– Jutos pretīgi, izlasot komentārus pēc intervijas ar Ilmāru Latkovski. Ja anonīmi nogāna gan autoru, gan raksta varoni, tad tā ir gļēvulība. Ne tikai krieviski rakstošie pārkāpj robežu, bet arī latvieši. Vai tiešām tie ir pieauguši cilvēki, kuri tādā veidā izpauž savu niecību? Ja par mani uzraksta kaut ko personīgi aizskarošu, mani tas neaizskar tik ļoti kā tad, ja tiek noniecināta nācija un tautība. Es tiešām ceru, ka Drošības policija spēs atklāt vainīgos.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Deniss Barteckis, Elita Veidemane, Ilmārs Latkovskis, intervija, komentāri

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats