07. maijs, Otrdiena
Vārda dienas: Henriete, Henrijs, Jete
Sākuma lapa » Sabiedrība » Politoloģe: gaidāmais referendums uzplēš vecas rētas
Politoloģe: gaidāmais referendums uzplēš vecas rētas
Autors: Apollo.lv / 13. februāris 2012, 18:00
Sestdien gaidāmais referendums par krievu valodu kā otro valsts valodu ir pirmais, kad kaislības ir tik saasinātas. To uzskatāmi pierāda, piemēram, aktivitātes interneta vietnē «Youtube», kur tiek ievietoti dažādi videoklipi ar aicinājumiem piedalīties referendumā. Piemēram, pašmāju repera Rays aicinājumu balsot pret krievu valodu kā otro valsts valodu jau noskatījušies vairāk nekā 140 tūkstoši interneta lietotāju.


Šādu viedokli intervijā radio «Baltkom 93,9» pauda politoloģe Iveta Kažoka.

Kažoka uzskata, ka referendumā piedalīsies vairāk cilvēku nekā iepriekšējos referendumos, neskatoties uz to, ka rezultāts jau ir zināms. Šajā referendumā noteikti piedalīsies vairāk nekā 40% pilsoņu, uzskata Kažoka.

Kažoka norādīja, ka kaislības ir tik savirmotas, ka viņa būtu izbrīnīta, ja neatnāktu vairāk cilvēku nekā iepriekšējā referendumā par 10. Saeimas atlaišanu, raksta Apollo.lv.

Tāpat Kažoka atzīmēja, ka pirms šī referenduma vērojama lielāka mobilizācija latviešu vidū.

«Krievvalodīgo vidū vairāk dalās viedokļi, redzami un dzirdami mazāk aicinājumi iet un piedalīties. Jau tagad ir skaidrs, ka latviešu šajā referendumā piedalīsies vairāk nekā krievu,» sacīja Kažoka.

Kažoka norādīja, ka latvieši valodas jautājumu uztver ļoti nopietni, pat ja racionāli skatoties, valoda nav apdraudēta.

«Tas [gaidāmais referendums par krievu valodu kā otro valsts valodu] uzplēš vecas rētas, kas mierīgā laikā netiek pamanītas. Kad cilvēki jūt apdraudējumu, viņi vēlas piedalīties [referendumā] un parādīt, ka šādi jautājumi nav apspriežami,» sacīja Kažoka, piebilstot, ka varēja jau prognozēt, ka latvieši šo referendumu uztvers kā draudus.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Iveta Kažoka

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats