26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Eksperti uzskata, ka Bērziņa uzvedība pēdējās dienās ir viņam neraksturīga
Eksperti uzskata, ka Bērziņa uzvedība pēdējās dienās ir viņam neraksturīga
Autors: Apollo.lv / 31. janvāris 2012, 16:24
Valsts prezidenta Andra Bērziņa uzvedība pēdējās dienās ir viņam neraksturīga, kas liecina par neprognozējamību kopējā politiskajā situācijā valstī, uzskata eksperti.


Komentējot prezidenta negaidīto lēmumu piedalīties referendumā par krievu valodu kā otro valsts valodu, politologs Mārcis Bendiks radio «Baltkom 93,9» atgādināja, ka līdz šim valsts galva savos lēmumos bijis konsekventāks, pat ja viņš par to ticis kritizēts, raksta Apollo.lv.

«Bieža lēmumu maiņa prezidentam nav raksturīga. Acīmredzot, izlemts, ka lieka pasivitāte var kaitēt imidžam,» skaidrojis eksperts.

Savukārt politologs Ivars Ījabs norādījis uz prezidenta negaidīto aktivitāti, tostarp arī asi kritizējot valdību un Saeimu.

«Prezidents baidās, ka starppartiju ķīviņi novedīs pie tā, ka kaut kādā brīdī Saeima vienkārši vairs nespēs operatīvi reaģēt uz situāciju.» norādījis Ījabs.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš tomēr mainījis nostāju attiecībā uz referendumu par krievu valodu kā otru valsts valodu. Dažas nedēļas pirms tautas nobalsošanas prezidents paziņoja, ka referendumā tomēr piedalīties.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, Ivars Ījabs, Mārcis Bendiks

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats