01. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Ziedonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pirmdien pie premjera spriedīs par amatu Olšteinam
Pirmdien pie premjera spriedīs par amatu Olšteinam
Autors: NRA.lv / 22. janvāris 2012, 22:02
Pirmdien pie premjera Valda Dombrovska (Vienotība) gaidāma tikšanās, kurā tiks spriests par Satiksmes ministrijas (SM) parlamentārā sekretāra amatu Saeimas deputātam Klāvam Olšteinam, ziņo pietiek.com.


Dombrovska oficiālajā darba kalendārā šī tikšanās nav atzīmēta, apstiprinājums tai tika iegūts no avotiem koalīcijā. Olšteina izredzes tikt pie kārotā amata ir neskaidras - avoti premjera birojā Pietiek uzsvēra, ka Dombrovskis šajā jautājumā nav izdarījis un neizdarīs spiedienu uz bezpartejisko satiksmes ministru Aivi Roni, raksta NRA.lv.

Pirms pirmdienas tikšanās, kurā piedalīsies gan premjers, gan satiksmes ministrs un pats Olšteins, viņa izredzes tikt pie kārotā SM parlamentārā sekretāra amata, kas dotu piekļuvi operatīvajai informācijai par SM saimnieciskajiem darījumiem un autoritāti sarunās ar uzņēmējiem, ir neskaidras.

No bezpartejiskā satiksmes ministra Aivja Roņa puses kopš valdības apstiprināšanas nav sekojuši konkrēti soļi, lai Olšteins tiktu pie amata, kuru valdības tapšanas gaitā deputātam apsolījis Dombrovskis. Olšteina "sešinieka" balsis nepieciešamas Dombrovska valdībai vairākuma noturēšanai Saeimā.

Dombrovskim tuvu stāvoši avoti Pietiek nedēļas nogalē uzsvēra, ka premjers nav izdarījis un negrasās izdarīt spiedienu uz satiksmes ministru jautājumā par amatu Olšteinam, tādēļ viss būs atkarīgs no Roņa izvēles. Kad aizvadītajā otrdienā preses konferencē pēc valdības sēdes premjeram tika uzdots jautājums par amatu Olšteinam, vienmēr nopietnais Dombrovskis tāpat kā vairums klātesošo nenovaldīja smieklus.

Politiskās līdzatbildības uzticēšana par bezpartejiska ministra vadīto SM bija veids, kā Olšteina "sešinieka" balsis piesaistīt valdības atbalstam. Tai ir piekritis arī Ronis, kurš tomēr vairākkārt publiski ir norādījis, ka viens no nosacījumiem, piekrītot kļūt par satiksmes ministru, bijusi patstāvība lēmumos, kas attiecas uz amatpersonu izraudzīšanos.

Vienlaikus satiksmes ministra izturēšanās pret Olšteina "sešinieku" pēdējos mēnešos ir bijusi diplomātiska - viņš bijis atvērts ikmēneša tikšanām ar šīs deputātu grupas pārstāvjiem, tāpat pie amata satiksmes ministra birojā ir ticis šīs grupas ieteikts padomnieks juridiskajos jautājumos Kaspars Ozoliņš.

Tomēr "olšteinieši" neuzskata, ka viņu vēlmes tiek ņemtas vērā un šīs grupas neapmierinātība ar Roni ir jūtama. Aizvadītajā trešdienā trīs no deputātu "sešinieka" - Olšteins, Viktors Valainis un Gunārs Rusiņš tikās ar satiksmes ministru, vēloties apspriest "tiesiskuma jautājumus", un šī saruna arī izmantota, lai kārtējo reizi apspriestu amatpersonu iecelšanas.

Kā Pietiek stāstīja Valainis, deputātu grupa satiksmes ministram izteikusi priekšlikumu par savu ieteikto pārstāvju delegēšanu Ventspils un Rīgas brīvostu valdēs. Valainis gan uzsvēra, ka tie būtu neitrāli profesionāļi. Ar "tiesiskuma jautājumiem" tiekot saprasta Zaļo un zemnieku savienības politiskās vadības laikā SM struktūrās iecelto amatpersonu atbrīvošana, cik noprotams, nomainot ar Olšteina "sešinieka" ieteiktajiem.

Pietiek jau ziņoja, ka piektdien negaidīti tika nomainīta Valsts akciju sabiedrības Latvijas pasts valde, zaļo zemnieku laikā iecelto nomainot pret profesionāļiem no malas, bet valdes vadību uzticot uzņēmuma darbiniekam Mārim Kleinbergam


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivis Ronis, Klāvs Olšteins, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats