26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » BTA paredz baisākas Jaunā gada svinības nekā pērn
BTA paredz baisākas Jaunā gada svinības nekā pērn
Autors: Apollo.lv / 29. decembris 2011, 12:16
Kompānija «BTA Insurance Company» SE prognozē, ka jaunā gada svinību laikā nelaimes gadījumu skaits šogad par 20-30% pārsniegs pagājušā gada rādītājus.


Kompānijā uzskata, ka pērn biezā sniega sega pasargāja cilvēkus un viņu īpašumus pat tad, kad nepareiza un nemākulīga rīcība ar svētku salūtu vai petardēm varēja izraisīt neprognozējamas sekas. Šogad šāda «drošības spilvena» nebūs un risks notikt negadījumiem pieaug.

«Kad ir sniegs, cilvēki petardes un svētku salūtus stiprina tajā, taču šogad izskatās, ka tādas iespējas nebūs. Esam jau pieredzējuši šādus laika apstākļus un zinām, ka uz zemes novietots salūts ir nestabils un var apgāzties, tādējādi turpinot salūta šaušanu krišanas virzienā. Vienlaikus šāds nokritis lādiņš var uzsākt rotēt ap savu asi, kā rezultātā šāviņa virzienu paredzēt nav iespējams Mūsu praksē ir bijuši pat tādi gadījumi, kad cilvēki guvuši smagas traumas, mēģinot nostabilizēt jau sprāgstošu salūta lādiņu. Pēdējo divu gadu laikā šāda veida traumu bija krietni mazāk Jaunā gada svinību laika nekā citus gadus, jo dziļais sniegs ļāva stabili novietot salūtu vai petardi, kā arī nodzēsa šāviņus, ja salūta kaste vai petarde tomēr apgāzās,» stāsta kompānijas Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktora vietnieks Andris Andersons.

Ja tomēr ir vēlme svētku sajūtu bagātināt ar krāšņu salūtu, BTA aicina ievērot vairākus drošības pasākumus. Galvenais - pārbaudīt, lai salūts vai petarde būtu novietoti stabili. Nekādā gadījumā nevajadzētu svētku salūtu rīkot ēku tuvumā. Ja uz jumtiem būtu bieza sniega sega, tā pasargātu no aizdegšanās, taču šogad nodarīt postījumus savam vai svešam īpašumam būs daudz vieglāk.

«Pilnīgi pietiek, ja viena salūta raķete trāpa sausa jumta korē, pajumtē vai mājas logā, lai tas kļūtu par iemeslu ugunsgrēkam. Tāpat arī automašīnu tuvumā salūtu rīkot nav ieteicams. Tas var radīt apdraudējumu spēkratam, to smagi bojājot, un tā tuvumā esošiem cilvēkiem,» uzsver Andersons.

«Noteikti pārrunājiet ar bērniem drošības noteikumus. Neļaujiet viņiem tuvoties vietai, kur tiek aizdegtas salūta raķetes. Tāpat arī pašiem, aizdedzot raķetes, jābūt īpaši uzmanīgiem,» skaidro Andersons.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: BTA Insurance Company, jaunais gads, salūts

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats