09. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Einārs, Ervīns, Klāvs
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Bukmeikeri Latvijā un to likumiskums
Bukmeikeri Latvijā un to likumiskums
2. novembris 2023, 12:59

Latvija ir viena no Ziemeļeiropas reģiona valstīm un Baltijas valstīm. Valsts ir labi zināms spēlētājs totalizatoru jomā bez ierobežojumiem.  


 Tai ir labi izveidots gan sauszemes bukmeikeru, gan to bukmeikeru tīkls, kas specializējas tiešsaistes izložu un azartspēļu pakalpojumos, piemēram, GGBet - tiešsaistes izložu un azartspēļu tīmekļa vietne ar priekšlaicīgu likmju un tiešraides tirgiem.

Tā kā Latvija ir ES sastāvā, reģionā ir gan vietējie bukmeikeri, gan Eiropas totalizatoru platformas.

Kopš 1994. gada Latvijā ir spēkā divi likumi, kas regulē izložu un azartspēļu pakalpojumu tirgu:

  • “Azartspēļu un izložu likums”;

  • “Par izložu un azartspēļu nodevu un nodokli.”

Sākot ar 2014. gadu, tika izveidots valstī darbojošos bukmeikeru “melnais saraksts”, kas noveda pie to aizlieguma. Latvijā atļauts darboties tikai bukmeikeriem, kuriem ir vietējā licence vai kuri ir licencēti kādā no ES dalībvalstīm.

 Latvijas azartspēļu nozare: digitalizācija un inovācijas

Ar tehnoloģiju un internetu pieejas paplašināšanos Latvijā azartspēļu nozare piedzīvo nebijušu augšupeju. Daudzi bukmeikeri ievieš modernas tehnoloģijas, lai uzlabotu spēlētāju pieredzi. Piemēram, ar augšupejošo virtuālās realitātes (VR) tehnoloģiju ienākšanu tirgū daži bukmeikeri jau eksperimentē ar VR azartspēļu piedāvājumiem, kas ļauj spēlētājiem izjust pilnīgi jaunu spēles līmeni. Turklāt mobilās lietotnes arī kļūst par neatņemamu likmju slēgšanas sastāvdaļu, ļaujot spēlētājiem veikt darījumus jebkurā laikā un jebkurā vietā. Inovācijas un digitalizācija, bez šaubām, palīdzēs Latvijas azartspēļu nozarei turpināt augt un adaptēties mainīgajai videi.

Leteikumi par uzticama bukmeikera izvēli

Izvēloties uzticamu platformu izlozēm un azartspēlēm tiešsaistē, jāņem vērā vairāki kritēriji:

  • Latvijas vai ES licences pieejamība.

  • Labvēlīgas izredzes un tirgu dažādība.

  • Dažādu veidu izlozes un azartspēles, un iespēja likt likmes priekšlaicīgi un tiešraides izložu un azartspēļu formātos.

  • Laiks, kas nepieciešams, lai pieņemtu likmes un apstrādātu pieteikumus laimestu izņemšanai. Parasti pieteikuma un kredīta līdzekļu apstrāde kontā ilgst ne vairāk kā 12 -36 stundas. Daži bukmeikeri piedāvā arī tūlītēju līdzekļu izņemšanu.

  • Dažādas maksāšanas metodes, piemēram, Visa, MasterCard, Skrill, Neteller un citas.

  • Atsaucīgs un profesionāls klientu atbalsts.

Citi svarīgi kritēriji laba bukmeikera izvēlei ir reālas spēlētāju atsauksmes un mobilo lietotņu pieejamība, kas vienkāršo likmju pieņemšanas un apstrādes procesu tiešsaistē.

Nobeigumā

Galvenā likmju valūta Latvijas spēlētājiem ir eiro, taču daudzi bukmeikeri pieņem likmes dolāros un sterliņu mārciņās. Spēlētājiem no Latvijas ir pieejami vietējie bukmeikeri un oficiāli pilnvaroti ārvalstu bukmeikeri, piemēram, GGBet.

Šodien lielākā daļa bukmeikeru Latvijā saviem klientiem piedāvā ērtu tiešsaistes platformu, kurā var ātri reģistrēties, izvēlēties sev interesējošo sporta disciplīnu un likt likmi. Daudzi no viņiem piedāvā lieliskus bonusus jaunajiem spēlētājiem, tostarp bezdepozīta bonusus un bezmaksas likmes. Jāpiebilst arī, ka daļa bukmeikeru pieņem ne tikai sporta likmes, bet arī piedāvā kazino spēles, kā arī dalību nacionālajās un starptautiskajās loterijās. 




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats