02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Veiksmīgi noslēdzās viens no lielākajiem M&A darījumiem tehnoloģiju nozarē Baltijā 2020. gadā
Veiksmīgi noslēdzās viens no lielākajiem M&A darījumiem tehnoloģiju nozarē Baltijā 2020. gadā
Autors: bizness.lv / 19. novembris 2020, 15:58
Prudentia birojs Tallinā pildīja vietējā darījuma konsultanta lomu, pārstāvot strauji augošo hostinga servisa kompāniju Miss Group vadošās Lietuvā bāzētās hostinga servisa kompānijas UAB  "Interneto vizija" un tās meitas uzņēmuma UAB "Rakrėjus ieādes" iegādes darījumā.

Dibināta 2014. gadā, Miss Group ir starptautiska hostinga servisa grupa, kas piedāvā plašu spektru ar hostingu saistītajiem pakalpojumiem. 2020. gada februārī  starptautiskā privātā kapitālā kompānija Perwyn iegādājās Miss Group vairākuma akciju paketi ar mērķi atbalstīt Miss Group tās ambiciozo izaugsmes plānu realizēšanā, kas ir orientēti uz starptautisko ekspansiju un M&A stratēģijas realizēšanu. Kompānijas UAB "Interneto vizija" un tās meitas uzņēmuma iegāde ir otrais darījums, kas realizēts Perwyn vadībā, un vienpadsmitais Miss Group realizētais M&A darījums pēdējo divu gadu laikā.

Mattias Kaneteg, Miss Group  dibinātājs un vadītājs: "Realizētais darījums nodrošina Miss Group lielisku platformu kompānijas tālākai attīstībai Baltijas reģionā. Interneto vizija  ir bizness, uz kura pamata mēs plānojam realizēt savus attīstības plānus gan hostinga servisa, gan datu centru virzienā, piedāvājot jaunus augstākās pievienotās vērtības risinājumus arī mūsu klientiem Lietuvā."

Sulev Raik, partneris Prudentia biroja Tallinā : "Miss Group ir lielisks piemērs ambiciozai kompānijai ar pārdomātu M&A stratēģiju un starptautiskiem attīstības mērķiem. Mēs esam pagodināti par dalību darījumā, kas pavērs vēl plašākās iespējas Miss Group straujākai izaugsmei."

Ēriks Melbārdis, asociētais direktors Prudentia birojā Rīgā: "Šis ir vēl viens pārrobežu darījums Baltijas IT tirgū, kas parāda, ka vadošie reģionālie uzņēmumi atrodas Rietumu investoru radaros. Nākotnē mēs varētu sagaidīt vēl vairāk darījumu šajā industrijā, jo IT nozari Baltijā lielā mērā virza vispārējās digitalizācijas tendences."

Prudentia Tallinas birojs darījumu realizēja kopā ar Prudentia biroju Rīgā (Ēriks Melbārdis), Translink (Pontus Backlund) un Anecta (Eric Forsner and Fredrik Ullberg).




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats