26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Reirs: Kaut uzņēmēji apgalvo, ka uzņēmumos ir darba vakances, tajās neviens nevēlas strādāt
Reirs: Kaut uzņēmēji apgalvo, ka uzņēmumos ir darba vakances, tajās neviens nevēlas strādāt
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 5. decembris 2017, 15:31
Situācija darba tirgū jau vairākus gadus aktīvi svārstās starp prombraucējiem, darba devējiem, kuriem trūkst darbinieki un cilvēkiem, kas par minimālo algu nevēlas strādāt un labāk izvēlas darba vietas, kas vai nu maksā algu aploksnē, vai strādā nelegāli.


Kā intervijā LNT raidījumā „900 sekundes” sacīja labklājības ministrs Jānis Reirs (V), neatkarīgi no tā, ka darba devēji sūdzas par darbinieku trūkumu, viņš saprot situāciju, ka xilvēki Latvijā par pabalsta algām vairs strādāt negrib.

„Ja paskatāmies, cik šajās vakancēs lielu atalgojumu piedāvā, tā ir minimālā alga, kas praktiski ir pabalsts. Kāda jēga cilvēkam strādāt, ja viņš saņem pabalsta līmeņa algu? Atalgojums Latvijā nav konkurētspējīgs. Informācijas apmaiņa pasaulē šodien ir ātra, visiem ir radi ārzemēs, viņi redz, cik tur saņem strādājošie,” norādīja ministrs.

Reirs uzskata, ka viens no nosacījumiem, lai noturētu Latvijas iedzīvotājus ir atalgojuma celšana.

„Es saprotu uzņēmējus, skaidrs, ka ir vakances, bet ir jāmaksā vairāk. Ja mēs sāksim masveidā ievest darbaspēku, tā būs padošanās. Mēs neizpildīsim reemigrācijas programmu, jo cilvēki nebrauks atpakaļ, lētais darbaspēks izspiedīs mūsu darbiniekus,” pauda Reirs.

Tāpat Reirs norāda, ka, kamēr Latvijā no 2018. gada 1. janvāra minimālā alga būs noteikta 430 eiro līdzšinējo 380 eiro vietā, Igaunijā tā ir sasniegusi jau 500 eiro.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats