02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rail Baltica izbūve. Valsts un pašvaldība sadarbosies
Rail Baltica izbūve. Valsts un pašvaldība sadarbosies
Autors: Arnis Kluinis / NRA.lv / 15. februāris 2017, 14:18
Satiksmes ministrs Uldis Augulis un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs apspriedušies un konceptuāli vienojušies par sadarbību dzelzceļa trases Rail Baltica izbūvē vispirms Rīgas teritorijā.


Rail Baltica būvei jāsākas ar posmiņu starp Rīgas Centrālo dzelzceļa staciju un Rīgas lidostu. Šis posmiņš jau sākotnēji jāuzbūvē atbilstoši tā vēlākai funkcionēšanai Rail Baltica trasē Tallina-Rīga-Kauņa un tālāk savienojumā ar visu Eiropas dzelzceļa tīklu. Atbilstoši tagad iecerētajam darbu grafikam trases Rīgs posma projektēšana jāpabeidz 2019. gadā un pati būvniecība - 2022. gadā. Šā gada darbs, ko droši vien sabiedrība neatstās nepamanītu un neapspriestu, būs trasei nepieciešamo zemes īpašumu atsavināšana.

Sarunās iesaistītās puses ir vienisprātis par to, ka Rail Baltica īstenošanā Rīgai būs nozīmīga loma un Latvijas galvaspilsētas centrs piedzīvos ievērojamas pārmaiņas. Puses bija vienisprātis, ka projekta Rail Baltica īstenošanas rezultātā Rīgas Centrālajai stacijai jākļūst par iedzīvotājiem un pasažieriem draudzīgu, pieejamu, modernu multimodālu transporta mezglu, kas sekmēs Rīgas pilsētas attīstību. Jaunajā Rīgas Centrālajā multimodālajā sabiedriskā transporta mezglā atradīsies divas dzelzceļa sistēmas un pasažieriem būs pieejams arī sabiedriskais pilsētas un starppilsētu transports.

Ministra un domes priekšsēdētāja konceptuālā vienošanās paredz tuvākajā laikā parakstīt sadarbības memorandu par Rail Baltica īstenošanu Rīgā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats