26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ko darīt, lai iegūtu paaugstinājumu amatā?
Ko darīt, lai iegūtu paaugstinājumu amatā?
Autors: Publicitātes materiāls / 12. oktobris 2016, 15:26
Augsts amats ir mērķis uz ko tiecas daudzi cilvēki. Ja jūti, ka esi ievērojami palielinājis savu vērtību darba tirgū, tad ir jāizveido pareiza stratēģija, kā likt priekšniekam saprast par paaugstināšanu amatā. 

Daudzi augsta amata darbinieki savu karjeru ir sākuši kā palīgstrādnieki, un vienīgais, kas palīdzējis uzturēt dzīvi pēc rēķinu apmaksas, bijuši kredīti. Skaidrs, ka šis modelis nav labākais, taču visi šķēršļi, kas pagadās ceļā uz mērķi, ir noderīgi, ja vien zinām, kā tiem veiksmīgi tikt pāri. Mūsdienās cilvēki vēlas savu karjeras virsotni sasniegt viegli un bez piepūles, bet kā to izdarīt pēc iespējas ātrāk?

Izveido savu nākošās piecgades plānu

Ieraksti tajā visu, ko vēlies sasniegt nākamo piecu gadu laikā savā karjerā. Tā tu sapratīsi, pie kā īpaši jāpiestrādā, lai tavi pūliņi vainagotos ar vēlamo rezultātu. Pilnveido savas runas prasmes, esi par sevi pārliecināts un apzinies savu augošo vērtību uzņēmumā. Kad esi palicis drošāks, ieplāno tikšanos ar priekšnieku un prezentē sevi. Ja šobrīd par karjeras paaugstinājumu ir pāragri runāt, tad palūdz savu priekšnieku novērtēt tavu darbu un sniegt ieteikumus, kā sevi pilnveidot. Esi gatavs pozitīvi uzņemt kritiku, jo tāds ir katra priekšnieka pienākums – ne tikai uzslavēt darbinieku, bet arī ar kritiku motivēt sasniegt arvien augstākus mērķus. 

Pieņem jaunus izaicinājumus

Ja tavs priekšnieks piedāvā brīvprātīgi iesaistīties jaunā projektā, kas ir ārpus tavas kompetences – pieņem izaicinājumu un nebaidies apgūt jaunas prasmes. Šāds izaicinājums sniegs iespēju uzlabot tavu zināšanu bāzi, kā arī pierādīsi priekšniekam, ka esi ieinteresēts uzņēmuma izaugsmē un attīstībā. Varbūt jaunais amats izrādīsies daudz labāks nekā iepriekš biji iedomājies. Tas sniegs papildus gandarījumu un azartu apgūt jaunas prasmes. Kļūsti par ekspertu ne tikai savā amatā, bet arī citu darbinieku darba sfērā.

Pilnveido savas zināšanas

Tie cilvēki, kas visvairāk laika iegulda pašizglītībā, sasniedz daudz vairāk nekā tie, kas tikai sapņo par paaugstinājumu. Viss, kas ir jādara, ir jāpiesakās savas kvalitātes pilnveidošanas kursos. Tie var būt apmācības kursi īsā laika periodā vai neklātienes studijas augstākās izglītības iegūšanai. Arvien pieprasītāki ir darbinieki ar vairākām kvalifikācijām. Nekad nav par vēlu mācīties, un jo ātrāk to sapratīsi, jo gudrāks būsi priekšdienās. Iegūsti zināšanas par amatu, ko centies iegūt – kāda ir darba specifika, kādi būtu jaunie pienākumi un atbildība. Izproti savas trūkstošās zināšanas šajā amatā un centies apgūt nepieciešamo literatūru. 

Pārskati savu ikdienas grafiku

Lai ražīgi strādātu un gūtu labus panākumus, ir efektīvi jāizmanto darba laiks. Ja nevēlies strādāt papildus stundas, lai uzlabotu sava darba kvalitāti, tad pārskati savu dienas grafiku. Paskaiti, cik reizes dienā tu ieturi kafijas pauzes, cik reizes tu atpūties, lai pārskrietu pāri jaunākajām ziņām internetā vai lai patērzētu ar darba kolēģiem? Ja vēlies strauji kāpt pa karjeras kāpnēm, ir jāpiebremzē ar brīvo laiku darba vietā un citām blakus lietām, kas tevi novirza no pienākumu veikšanas. Lai saprastu, cik daudz laika tu ieekonomētu, ja pļāpāšanas vietā pilnvērtīgi strādātu, pieraksti savas darba dienas gaitas. Lai nerastos vēlme sēdēt internetā,  liedz piekļuvi izklaides portāliem, atļaujot apskatīt tikai e-pastus un citas lapas, kas ir nepieciešamas darba veikšanai.

Pārliecinies, ka izskaties labi citu acīs

Šis punkts ir ļoti svarīgs lielos uzņēmumos, kur nav tik ciešas saites starp priekšnieku un darbinieku. Tev ir jāpārliecinās, ka savos sociālajos tīklos, piemēram, Facebook, tev nav publiski ievietotas negatīva rakstura bildes. Tāpat kā krediti ar sabojatu vesturi arī jautrā studiju laika ballīšu bildes ir priekšlaicīgi jāizdzēš. Sociālā tīkla profils ir kā tavs otrais CV, tāpēc pārliecinies, lai tas darbojas tev par labu. Ja personīgi nepazīsti priekšnieku, tad ļoti iespējams, ka arī priekšnieks tevi neatceras. Radi labu pirmo iespaidu par sevi, ik pa laikam ievietojot savu sociālo tīklu profilos ar uzņēmumu saistītu reklāmu, rakstus vai ko citu, lai tava profila apmeklētāji redzētu tavu ieinteresētību savā darbā un darba vietā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats