27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Īpašā seminārā skaidros arhīva darba organizēšanu un dokumentu glabāšanas būtiskākos aspektus
Īpašā seminārā skaidros arhīva darba organizēšanu un dokumentu glabāšanas būtiskākos aspektus
Autors: BNA.LV / 23. februāris 2015, 17:29
Jau 27. martā ikviens institūciju, uzņēmumu un struktūrvienību vadītājs un darbinieks, kurš atbild par arhīva izveidi un dokumentu arhivēšanu aicināts piedalīties īpašā praktiskajā seminārā  “Arhīvu pārvaldība. Arhīva darba organizācija un dokumentu arhivēšana. Jaunumi likumdošanā uz 01.01.2015.” Semināru vadīs ilggadējā dokumentu un ar arhīvu pārvaldības eksperte Ilga Robežniece.


Semināra dalībnieki iegūs zināšanas un pamatprasmes par arhīvu pārvaldību, izskatot būtiskākos jautājumus par to, kā nodrošināt vieglu, ātru un normatīvajam regulējumam atbilstošu dokumentu arhivēšanu, kā dokumentus saglabāt un izmantot kā apliecinājumus un pierādījumus gan darbiniekiem, gan vadībai, kā piemērot jauno normatīvo regulējumu arhīvu pārvaldībā, vai uzņēmumā un institūcijā arhivēšana atšķiras, ko un kad iznīcināt,  kas notiek, ja dokumenti netiek atbilstoši saglabāti u.c.

Uzņēmuma kvalitatīvai attīstībai liela nozīme ir dokumentu pareizai izstrādei, dokumentu plūsmas organizēšanai un dokumentu arhivēšanai. Katrā uzņēmumā visi attaisnojuma dokumenti, grāmatvedības reģistri, inventāra saraksti, gada pārskati un to pielikumi, kā arī grāmatvedības organizācijas dokumenti (kontu plāni, kodifikatori u.c.) sistemātiski jāsakārto un jāuzglabā uzņēmuma arhīvā. Lai izvairītos no nevēlamām konfliktsituācijām, kas saistītas ar neprecīzu dokumentu apstrādi, ikvienam lietvedim vai arhivāram ir regulāri jāatjauno savas zināšanas.

Lektorei Ilgai Robežniecie ir vairāk kā 20 gadu pieredze dokumentu pārvaldībā, 14 gadu pieredze Latvijas Nacionālajā arhīvā- lietu nomenklatūru, dokumentu klasifikācijas shēmu, arhīva uzziņas sistēmas dokumentu izvērtēšana, arhīvu fondu kvalitātes pārbaudes, dalība institūciju ekspertu komisijās u.c. LNA pilotprojekta ietvaros 2013.g. strādājusi ar elektronisko dokumentu uzskaites un aprakstīšanas jautājumiem. Piedalījusies darba grupā izstrādājot dokumentu un arhīvu pārvaldības normatīvos aktus, sagatavojusi MK noteikumus Nr. 749 „Kārtība, kādā nodod dokumentus pastāvīgā valsts glabāšanā Latvijas Nacionālajā arhīvā”. Ir iekļauta ekspertu sarakstā, kuri izvērtē mācību programmas - lietvežiem, biroja administratoriem u.c.

“Lietvedības mācību centrs” strādā tikai ar zinošākajiem un pieredzējušākajiem nozares ekspertiem, tādējādi dodot iespēju semināru apmeklētājiem iegūt profesionālu redzējumu un praktiskus piemērus, kas noderēs gan darbā, gan sadzīvē. “Lietvedības mācību centrs” regulāri seko līdzi jaunākajām aktualitātēm un problēmjautājumiem, semināru apmeklētājiem sniedzot precīzu, profesionālu un kvalitatīvu informāciju.

Ņemot vērā to, ka vietu skaits seminārā ir ierobežots, “Lietvedības mācību centrs” aicina interesentus savlaicīgi pieteikt savu dalību. Pieteikumus brīvā formā lūgums sūtīt uz e-pastu: lietvedibas.centrs@e-pasts.lv, vai arī sazināties pa tālr.  +371 25396231.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Lietvedības mācību centrs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats