29. aprīlis, Pirmdiena
Vārda dienas: Laine, Raimonds, Vilnis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Latvijas oficiālajai Facebook lapai - jau 50 tūkstoši fanu
Latvijas oficiālajai Facebook lapai - jau 50 tūkstoši fanu
Autors: Apollo.lv / 19. februāris 2014, 16:19
Otrdien Latvijas oficiālā «Facebook» lapa «If you like Latvia, Latvia likes you», kas radīta valsts pozitīva tēla veidošanai, saņēmusi savu 50 000. pogas like spiedienu, informē Latvijas Institūta pārstāvis Krišjānis Ozols.


Līdz ar to lapa «If you like Latvia, Latvia likes you» ir populārākā no valsts institūciju veidotajām vietnēm. Latvijas lapas mērķis ir spodrināt valsts tēlu un veicināt tās atpazīstamību ārvalstīs.

Lapa «If you like Latvia, Latvia likes you» ir unikāls projekts, jo tajā par valstī svarīgiem notikumiem un veiksmēm stāstīts īsā, vieglā un atraktīvā stilā, bieži izmantojot infografikas un citus multimediju elementus lielākai auditorijas piesaistei, raksta Apollo.lv.

«Facebook» lapas izveidi, kā arī uzturēšanu īsteno Latvijas Institūts (LI), kas pie projekta strādā kopš tā iniciatīvas rašanās.

«Sociālie tīkli ir piemērots rīks labai valsts atpazīstamībai ārzemju auditorijā, turklāt «Facebook» ir lielākais no tiem un apvieno vairāk nekā miljardu lietotāju. Šajā vietnē atlasām un raidām pozitīvus notikumus no Latvijas dzīves, kas uzrunā tiklab latviešus, kā mūsu ārzemju sekotājus. Uzskatām, ka tas ir izmaksu ziņā efektīvākais darba veids, jo ar nelielu ieguldījumu sasniedz ievērojamu auditoriju,» skaidro LI direktore Karina Pētersone.

Sekotāju skaits Latvijas lapai pēdējo mēnešu laikā ir pieaudzis īpaši strauji. Tas skaidrojams ar Rīgas kļūšanu par Eiropas kultūras galvaspilsētu, kā arī Olimpisko spēļu sākšanos Sočos. Tieši ziņas par Latvijas veiksmēm sportā un kultūrā gūst vislielāko rezonansi.

«Mēs apelējam arī pie patriotisma un lepnuma jūtām. Lai ziņas par Latviju izplatītos tālāk, liela nozīme ir tieši latviešu sekotājiem tepat un ārzemēs, jo viņi ziņas pārpublicē tālāk saviem draugiem. Tā mūsu «karstākās» ziņas sasniedz pat pusmiljonu lielu auditoriju,» norāda Karina Pētersone.

Latvijas oficiālās «Facebook» lapas projekts tika uzsākts 2011. gada 25. septembrī, un, nedēļas laikā piesaistot pirmos 10 000 sekotāju, pakāpeniski ir piesaistījis arvien lielāku auditoriju.

LI darbības mērķis ir Latvijas pozitīvas starptautiskas atpazīstamības veicināšana, veidojot konkurētspējīgu valsts identitāti. LI izplata informāciju un sagatavo informatīvus materiālus par Latviju, kā arī organizē Latvijas tēla popularizēšanas pasākumus Latvijā un ārvalstīs.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Facebook, If you like Latvia, Karina Pētersone, Krišjānis Ozols, Latvia likes you

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats