04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Viber aplikāciju nopērk Japānas koncerns par 900 miljoniem
Viber aplikāciju nopērk Japānas koncerns par 900 miljoniem
Autors: BNA.LV / 17. februāris 2014, 10:46
Par aptuveni 900 miljoniem ASV dolāru Japānas e-komercijas koncerns ''Rakuten'' iegādājās Kiprā bāzēto aplikāciju ''Viber''. Šis darījums ir daļa no ''Rakuten'' paplašināšanās stratēģijas. Tiek ziņots, ka abas kompānijas pilnībā noslēgs darījumu līdz marta beigām.


''Viber'' aplikācija piedāvā bezmaksas teksta saziņas iespējas, tādējādi piedāvājot alternatīvu ''WhatsApp'' aplikācijai. ''Viber'' piedāvā arī iespēju sazināties, izmantojot balsi, tāpēc tā konkurē arī ar ''Skype''.

''Rakuten'' lēmums iegādāties ''Viber'', pēc kompānijas izpilddirektora Hiroši Mikitani domām, palīdzēs uzlabot ''Rakuten'' piedāvātos pakalpojumus, kā arī nodrošinās lielāku klientu skaitu. Tiek rēķināts, ka ''Rakuten'' klientu skaits sasniegs pusmiljardu.

Japānas koncerns nodarbojas ar dažādu tiešsaistes pakalpojumu piedāvāšanu. Pēdējo gadu laikā uzņēmums nopietni koncentrējies uz paplašināšanos, piemēram, iegādājoties kanādiešu e-grāmatu aplikāciju ''Kobo'' 2012. gadā. Šī stratēģija uzlabojusi ''Rakuten'' peļņu, kas 2013. gadā bija uz pusi lielāka nekā iepriekšējā gadā. 2013. gadā ''Rakuten'' apgrozījums arī pieauga par 30%, un uzņēmums jau sesto gadu uzrāda rekordlielus peļņas apjomus. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rakuten, Skype, Viber

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats