02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ja turpināsies neprognozējamība nodokļu politikā, daudzi varētu sekot Aldara piemēram
Ja turpināsies neprognozējamība nodokļu politikā, daudzi varētu sekot Aldara piemēram
Autors: Apollo.lv / 7. oktobris 2013, 16:44
Ja turpināsies mainība un būs nepārskatāmība attiecībā uz nodokļu politiku Latvijā, ja turpinās celties elektroenerģijas cenas, varēs novērot līdzīgus gadījumus, kā ar «Aldari», kas pārcēlis ražošanu uz citām valstīm.


To intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Endziņš atzīmēja, ka pēdējos piecos gados viens no svarīgākajiem likumiem uzņēmējdarbībā  - likums par nodokļiem un nodevām - ticis grozīts vidēji sešas reizes gadā.Un tas ir tikai viens no likumiem, raksta Apollo.lv.

«Pat ja šie grozījumi ir labi un vajadzīgi, ir jautājums, vai uzņēmējs vispār spēj izsekot līdzi tam, kas notiek,» sacīja Endziņš.

Endziņš atzīmēja, ka valstī katastrofālā stāvoklī ir plānošanas sistēma, kas patērē neadekvāti daudz resursu arī no valsts puses.

«Elementāri mazāk laika patērējas, ja saliekam visu kopā, vienreiz rūpīgi izvērtējam un pieņemam, nevis ir tā, ka paralēli iet vieni, otri, trešie un ceturtie grozījumi, katram jāraksta anotācijas, jāsaskaņo...ierēdņi tērē bezjēdzīgi daudz nevajadzīga laika, kas arī ir mūsu nodokļu maksātāju nauda,» norādīja Endziņš.

Kā ziņots, «Aldaris» 5.septembrī paziņoja par darbības sašaurināšanu Latvijā.

«Aldaris» pērn strādāja ar 25,6 miljonu latu apgrozījumu un 2,8 miljonu latu zaudējumiem salīdzinājumā ar 27,84 miljonu latu apgrozījumu un 814 878 latu zaudējumiem iepriekšējā gadā. Neraugoties uz nelabvēlīgo situāciju nozarē, pērn uzņēmums saglabājis 34% tirgus daļu, ilgtermiņa investīcijās ieguldījis 1,5 miljonus latu, kā arī ieviesis pārdošanā 20 jaunus produktus.

«Aldaris» dibināts 1865.gadā un patlaban ir Dānijas alus ražotāja «Carlsberg» grupas uzņēmums. «Carlsberg» kontrolē uzņēmumu «Baltic Beverages Holding», kam pieder 19 alus darītavas septiņās Austrumeiropas valstīs. «Aldara» produktu portfelī ir aptuveni 40 dažādu dzērienu, kas pārstāv sešas grupas - alu, dzeramo ūdeni, alkoholiskos kokteiļus, sidru, bezalkoholiskos dzērienus un enerģijas dzērienus.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aldaris, Jānis Endziņš

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats