02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rīdzinieki etalonus vilcienos izmanto aktīvi
Rīdzinieki etalonus vilcienos izmanto aktīvi
Autors: Lelde VEINBERGA / NRA.lv / 2. oktobris 2013, 16:43
Par pārvietošanos ar vilcienu Rīgas pilsētas teritorijā, izmantojot SIA Rīgas satiksme (RS) personalizētos etalonus, lielu interesi izrādījuši pensionāri un skolēni.


A/s Pasažiera vilciens (PV) jau laikus saņēma jautājumus, kad personalizētā etalona īpašnieki varēs izmantot RS piešķirtās atlaides arī vilcienos.

1. oktobra rītā, pirmajā dienā, kad varēja izmantot atlaides, izrādīta liela rosība, pārvietojoties ar vilcieniem Rīgas teritorijā. Konduktori novērojuši, ka maršrutā Skulte–Rīga īpaši skolēni un pensionāri izmantojuši savas braukšanas kartes, pārvietojoties tāpat kā pilsētas sabiedriskajā transportā bez maksas. Bijuši arī daži pārpratumi ar studentiem un citām grupām, kuriem nav bezmaksas transporta, bet pielāgota atlaide. Šajā gadījumā izskaidrots, ka nav iespējams izmantot sabiedriskā transporta abonementus, bet jāiegādājas vienreizēja brauciena biļete, kas, piemēram, studentiem ir 0,25 latu, vai arī vilciena abonements.

«Kopumā sabiedrība ir necerēti labi iepazinusies ar šīm jaunajām iespējām. Katrā maršrutā cilvēku koncentrācija ir atšķirīga, bet aktivitāte ir no pirmās dienas,» NRA.lv paskaidroja PV pārstāve Jana Priedniece. Tāpat arī ikviens pasažieris tiek informēts vilcienā, ka pensionāri, invalīdi, skolēni, skolotāji, studenti, profesionālās un arodskolu audzēkņi, daudzbērnu ģimeņu vecāki saglabā tādas pašas atlaides kā pilsētas sabiedriskajā transportā. Savukārt tiem, kuriem sabiedriskajā transportā nepienākas atlaides, ar etalonu varēs norēķināties, sākot ar 1. novembri. Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs izteicās arī par turpmāku sadarbību ar PV, apspriežot iespējas no 1. janvāra ieviest vilciena brauciena biļeti par 0,42 latiem jeb 0,60 eiro, pārvietojoties galvaspilsētā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: e-talons, Pasažiera vilciens, Rīgas satiksme

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats