06. maijs, Pirmdiena
Vārda dienas: Didzis, Gaidis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Investējot pusmiljonu latu, Tele2 ir modernizējis sakaru tīklu Zemgalē
Investējot pusmiljonu latu, Tele2 ir modernizējis sakaru tīklu Zemgalē
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 22. janvāris 2013, 17:04
“Tele2” ir veiksmīgi modernizējis sakaru tīklu Zemgalē, kā rezultātā “Tele2” ātrgaitas mobilais internets ir pieejams jau 77% reģiona iedzīvotāju, t.i., gan pilsētās, gan mazāk apdzīvotos pagastos un ciemos. Ieguldot pusmiljonu latu, “Tele2” ir nomainījis aparatūru esošajās bāzes stacijās, kā arī uzbūvējis 31 jaunu trešās paaudzes jeb 3G bāzes staciju.


“Augsta mobilo sakaru kvalitāte ir viena no “Tele2” prioritātiem, tāpēc modernizējam tīklu visā valsts teritorijā, kas ir arī viens no lielākajiem investīciju projektiem Latvijas mobilo sakaru vēsturē,” saka “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. “Priecājos, ka tagad arī Zemgales iedzīvotājiem nodrošinām jaunās paaudzes sakaru tīkla priekšrocības – kvalitatīvāko balss pārraidi un vēl ātrāku mobilo internetu ar ievērojami plašāku pārklājumu. Pieprasījums pēc mobilā interneta Zemgalē ir augsts – pēdējā gada laikā patēriņš ir palielinājies par 60% un mobilo internetu telefonā vai datorā lieto jau 35% no visiem “Tele2” klientiem šajā reģionā.”

“21.gadsimtā indivīdam ik dienu tiek piedāvātas arvien jaunas tehnoloģijas. Komunikāciju tehnoloģijas straujā cilvēka dzīves ritmā ieņem arvien nozīmīgāku vietu. Tuvredzīgi ir tie, kuri neizmanto komunikāciju tehnoloģiju sniegtās iespējas, veiksmīgi ir tie, kuri tās izmanto,” uzskata Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs. “Pašvaldība saskata komunikāciju tehnoloģiju izmantošanas perspektīvu, ko pierāda arī Jēkabpils pilsētas pašvaldības augstais novērtējums informāciju tehnoloģiju jomā Latvijā un Eiropā. Paldies “Tele2” par sadarbību un plašo piedāvājumu klāstu, kas ne tikai ļauj veiksmīgi sasniegt pašvaldības mērķus, bet arī ekonomēt budžeta līdzekļus.”

“Jaunajām tehnoloģijām ir liela nozīme Zemgales reģiona attīstībā, jo tās paver ne tikai jaunas iespējas, bet arī uzlabo ikdienas dzīvi gan iedzīvotājiem, gan uzņēmumiem un pašvaldībām un to iestādēm. Tā, piemēram, lai iedzīvotājiem būtu plašākas iespējas izmantot jaunākās mobilās ierīces, Jelgavas pilsētas pašvaldība izveidojusi mobilo aplikāciju „Jelgavas pilsētsaimnieks”, ar kuras palīdzību ikviens iedzīvotājs var ziņot par problēmām pilsētas ielās un sniegt ieteikumus pilsētas sakārtošanā. Arī nākotnē turpināsim strādāt pie tā, lai saziņu ar pašvaldību padarītu ērtāku ar mobilo ierīču palīdzību,” saka Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

Tīkla modernizācijas ietvaros Zemgalē “Tele2” uzbūvēja 31 jaunu 3G bāzes staciju. Apdzīvotās vietas, kurās pēc šo bāzes staciju uzcelšanas “Tele2” mobilais internets ir kļuvis pieejams vai arī tas tiek nodrošināts vēl ātrāks, ir sekojošas: Auce, Aknīste, Bauskas novada Brunavas pagasts, Codes pagasts un Gailīšu pagasts, Dobeles novada Auru pagasts un Naudītes pagasts, Jaunpils novada Jaunpils pagasts, Jelgava, Jelgavas novada Dunavas pagasts, Glūdas pagasts, Jaunsvirlaukas pagasts, Kalnciema pagasts, Līvbērzes pagasts, Platones pagasts, Valgundes pagasts un Vircavas pagasts, Jēkabpils novada Viesītes pagasts, Krustpils novada Kūku pagasts un Atašienes pagasts, Līvāni, Neretas novada Neretas pagasts, Olaine, Ozolnieku novada Dambe un Brankas, Rundāles novada Rundāles pagasts un Viesturu pagasts, Tērvete, Tērvetes novada Tērvetes pagasts un Tukuma novada Džūkstes pagasts.

Tīkla pārmaiņas Zemgalē noritēja “Tele2” daudzmiljonu projekta ietvaros, kura laikā uzņēmums sadarbībā ar pasaulē vadošo telekomunikāciju iekārtu ražotāju “Nokia Siemens Networks” modernizē sakaru tīklu visā valsts teritorijā. Tīkla modernizācija tiks veikta gada laikā līdz 2013.gada 2.ceturksnim un nozīmē to, ka “Tele2” ne tikai ievieš jaunākās tehnoloģijas tīkla darbības nodrošināšanā, bet arī maina esošo bāzes staciju aparatūru, paralēli būvējot jaunas bāzes stacijas. Bez Zemgales “Tele2” ir jau modernizējis tīklu Vidzemē un Latgalē. Pašlaik “Tele2” maina tīklu Kurzemē, kam sekos Rīga, Jūrmala, Saulkrastu un Tukuma novadi.

Šodien preses konferenču laikā Jēkabpilī un Jelgavā “Tele2” kā dāvinājumu pasniedza četrus planšetdatorus un bezmaksas mobilā interneta pakalpojumus Jelgavas Spīdolas ģimnāzijai, “Jēkabpils Jauniešu domei” un Jēkabpils biedrībai “Jauniešu klubs “13.pirmdiena””, tādējādi nodrošinot jauniešiem un skolotājiem iespēju gūt papildu zināšanas un prasmes ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Tele2, Valdis Vancovičs, Zemgale

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats