01. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Ziedonis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Atjauno mediķu gada balvu
Atjauno mediķu gada balvu
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 15. janvāris 2013, 13:59
Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) atjauno labu tradīciju – sumināt medicīnas profesionāļus ar medicīnas gada balvu. Četrās nominācijās apbalvojumu piešķirs pēc pacientu balsojuma, savukārt gada slimnīcas titula ieguvēju izvēlēsies nozares profesionāļi.


Gada balvas medicīnā pasniegšana tika sākta 2007. gadā, lai dotu iespēju izcelt labākos mediķus. Balvas pasniedza vēl arī 2009. gadā. «Mūsu mediķi – ārsti, māsas, vecmātes, ārstu palīgi un citi profesionāļi – ikdienā pēc vislabākās sirdsapziņas rūpējas, lai pacienti saglabātu vai atgūtu pašu dārgāko – savu veselību. Mediķiem šāds novērtējums ir ļoti svarīgs,» uzsver LĀB prezidents Pēteris Apinis. Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektors Jānis Gardovskis piebilst: valsts nav spējusi pašlaik novērtēt mediķu darbu pienācīgā apjomā no finansiālā viedokļa, taču lielākā daļa mediķu strādā pašaizliedzīgi un ir pelnījuši atzinību.

Gada balva medicīnā 2012 tiks pasniegta desmit nominācijās. Pacienti ar savu balsojumu var izvirzīt mediķus gada ārsta, gada māsas, gada ārsta palīga un gada vecmātes balvai. Savukārt gada funkcionālo speciālistu (rehabilitologs u.c.), gada aptiekāru, gada slimnīcu un balvu par mūža ieguldījumu noteiks nozares profesionāļi kopā ar Veselības ministriju (VM), LĀB, Latvijas Māsu asociāciju, RSU. Vēl tiks piešķirtas balvas – Gada notikums medicīnā 2012 un Gada cilvēks medicīnā 2012.

«Kad es tiekos ar jaunajām māsām, kuras drīz iegūs diplomu, nevaru teikt: jūs sagaida liela alga. Taču šajā profesijā ir daudz brīnišķīgu iespēju, piemēram, kad redzi, kā atveseļojas pacienti,» stāsta Latvijas Māsu asociācijas vadītāja Jolanta Zālīte. Viņa nenoliedza, ka Latvijas medmāsas turpina izbraukt no valsts – pašlaik valstu topa augšgalā ir Vācija, un tieši tāpēc ir īstais laiks, lai medmāsām pateiktos par viņu uzcītīgi veikto darbu.

Atšķirībā no iepriekšējām reizēm stāstus par iecienītākajiem mediķiem varēs iesūtīt tikai elektroniski – anketas var aizpildīt VM mājaslapā www.vm.gov.lv. Balvu pasniegšanu translēs LNT.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jolanta Zālīte, Latvijas Ārstu biedrība, mediķu gada balvu

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats