28. aprīlis,
Vārda dienas: Gundega, Terēze
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ģimenes ārsti sola protestēt
Ģimenes ārsti sola protestēt
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 17. decembris 2012, 17:13
Ģimenes ārsti, šodien nepanākot kompromisu divpusējās sarunās ar veselības ministri Ingrīdu Circeni, paziņojuši, ka ir gatavi protesta akcijām.


Paredzēts, ka Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) vadītājs Pauls Princis tiks uzklausīts arī rītdienas Ministru kabineta sēdē, tomēr, ja ari tad netiks panākts kopmpromiss, ģimenes ārsti ir gatavi protestiem.

LĢĀA novembra beigās izteica neuzticību Circenei, pieprasot viņas demisiju. Asociācijas galvenie iebildumi ir pret jaunajiem kvalitātes kritērijiem ģimenes ārstiem, ar kuriem klajā nākusi Circenes vaditā ministrija.

Veselības ministrijas izveidotajā veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas noteikumu grozījumu projektā iekļauti jauniģimenes ārstu darba kvalitātes kritēriji, kuri aizstāj līdzšinējo darbības novērtēšanas sistēmu.

Paredzēts, ka līdzās pašreizējiem izpildes kritērijiem tiks iekļauti rādītāji, kas saistīti ar vēža profilaktisko pārbaužu veikšanu, hronisko pacientu veselības aprūpi un ģimenes ārsta komandas pieejamības uzlabošanu pacentiem, kas, pēc ministrijas paustā, samazinās napamatotu neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu izsaukumu skaitu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ārsti, Ingrīda Circene, LĢĀA, Pauls Princis, protests

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats