20. maijs, Pirmdiena
Vārda dienas: Salvis, Selva, Venta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Drošas braukšanas skola: Kāpēc latvieši brauc pārāk ātri?
Drošas braukšanas skola: Kāpēc latvieši brauc pārāk ātri?
Autors: Apollo.lv / 4. decembris 2012, 12:51
Aptaujā, kas veikta «Drošas Braukšanas Skolas» un Valsts policijas rīkotās satiksmes drošības nedēļas ietvaros, tika noskaidrots, ka trīs no pieciem autovadītājiem neievēro atļauto braukšanas ātrumu pilsētā, savukārt katrs ceturtais - ārpus pilsētām. Vidēji ātrums tiek pārsniegts par 11 - 14 km/h.

«Ikviens brauciens ir labi jāizplāno. Autovadītājs nedrīkst vērtēt punktualitāti augstāk par savu vai citu satiksmes dalībnieku dzīvībām tikai tāpēc, ka izbraukšana aizkavējusies,» norāda Renault Braukšanas Skolas direktors. «Arī neuzmanība nevar tikt uzskatīta par attaisnojumu. Ikvienai automašīnai ir spidometrs, kas norāda braukšanas ātrumu, un tas ir jāizmanto.»

Kā galvenos avāriju cēloņus Latvijas autovadītāji visbiežāk min citu autovadītāju neprasmi, neprofesionalitāti, slikto sagatavotību un citus trūkumus. «Ja priekšā esošais autovadītājs brauc pārāk lēni, tas nozīmē, ka, visticamāk, viņš ievēro atļauto braukšanas ātrumu konkrētajā vietā. Šādus ātruma ierobežojumus nosaka speciālisti, balstoties uz konkrētu informāciju un ar mērķi veicināt satiksmes drošību. Un to vajadzētu atcerēties, pirms sākt nervozēt,» skaidro Renault Braukšanas Skolas instruktori.

Valsts policijas pārstāvji norāda, ka viens no ātruma pārsniegšanas iemesliem ir pārlieku lielā pašpārliecinātība un bravūra uz ceļa. «Šādus cilvēkus parasti ir visgrūtāk pārliecināt mainīt savus ieradumus,» norāda Renault Braukšanas Skolas instruktori.

Renault Braukšanas Skola ir pirmā Renault zīmola pareizas braukšanas tehnikas apmācības skola pasaulē. Tā atrodas Varšavas-Bemovo lidostas teritorijā. Skola piedāvā apmācību kursus gan individuāli, gan uzņēmumiem, īpašas programmas piegādes automobiļu vadītājiem, apmācības braukšanai pilsētā, «eko-braukšanas» kursus, kā arī dažādas lekcijas par psiholoģiju un satiksmes drošību un pirmās palīdzības kursus. Skolas apmācības laukuma kopējā platība ir 50 000 m², ieskaitot slīdēšanas trasi 120 m un sānslīdes apli 60 m diametrā, kā arī dažādas citas instalācijas, piemēram, imitējot bezceļu braukšanu. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Drošas Braukšanas Skola, Renault Braukšanas Skola, Valsts policija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats